Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

Kan Devası Barışla Sonuçlandı
Şanlıurfa’nın Bozova İlçesindeki ağabeyinin düğününde halay çekerken maganda kurşununun başına isabet etmesi sonucu, 23 yaşındaki Ekrem Demir’in yaşamını yitirmesinin ardından aynı aşirete mensup Demir ailesi ile Kaya ailesi arasında 2 ay önce başlayan kan davası barışla sonuçlandı. Husumetli aşiret mensupları el sıkışıp barışarak aralarındaki kan davasına son verdiler.
 
23 Haziran 2013 günü meydana gelen olayda İlçeye bağlı Taşlıdere köyünde yaşayan Demir ailesi oğulları Mehmet Demir’in evlenmesi dolaysıyla düğün töreni düzenledi. Davullu zurnalı düğünde peş peşe silahlar patladı. Havaya ateş edilen silahlardan seken bir mermi halay çeken damadın kardeşi 23 yaşındaki Ekrem Demir’in başına isabet etti. Maganda kurşunuyla ağır yaralanarak kanlar içersinde yere yığılan Demir kaldırıldığı Şanlıurfa Mehmet Akif  İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
 Ekrem Demir’in yaşamını yitirmesinin ardından Atmani aşiretine mensup Demir ile Kaya aileleri arasında kan davası başladı. Aynı köyde yaşayan aşiret mensupları arasındaki kan davasının büyümemesi için devreye aracı olarak Şanlıurfa’da bulunan Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel girdi. Bu güne kadar Şanlıurfa’da çok sayıda kan davalı aile ve aşiretleri barıştıran Feridun Öncel yörenin tanınmış simalarından Hacı Ahmet Toprak ve İsmet Yavuklu ile birlikte taraflarla görüşmeler başlattı. Yapılan görüşmeler sonucunda aynı aşirete mensup kan davalı aileler barışmaya ikna edildi. Tarafların barışmayı kabul etmesinin ardından bu gün bir barış töreni düzenlendi.
 
 Galip Kuşçuoğlu cami külliyesinde gerçekleşen barış törenine Toplumsal Barışı Sağlama Dernek Başkanı Dr. Feridun Öncel kan davalı ailelerin mensubu olduğu aşiret mensupları, yörenin tanınmış simaları ile kan davalı Demir ve Kaya ailelerinin fertleri katıldı. Okunan barış duasının ardından Kaya ailesinin ileri geleni Nihat Kaya ile Demir ailesinin ileri geleni Hasan Kaya el sıkışıp öpüşerek barıştılar.Daha sonra iki ailenin diğer fertleri bir birleriyle el sıkışarak yaklaşık 2 ay önce aralarında başlayan kan davasına son verdiler.
 
 Barış töreninde bir konuşma yapan Toplumsal Barışı Sağlama Dernek Başkanı Dr. Feridun Öncel kan davalı 2 aileyi barıştırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Barışarak aralarındaki husumete son veren kaya ile Demir ailesine teşekkür eden Öncel “ Gün birlik beraberlik günü, gün kardeşlik günü el ele verip barış ve huzur içersinde yaşamalıyız. Kan davasında ölüm acı ve göz yaşından başka bir şey yok.Tüm insanların güler yüz içersinde bir arada yaşamalı. Bizde Toplumsal Barışı Sağlama Derneği olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada kan davalı aileleri barıştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
 Yapılan konuşmalarının ardından barış törenine katılanlara barış yemeği lahmacun ikram edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49