Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Kan davası hüsranla sonuçlandı
 Şanlıurfa'da geçen yıl 11 Nisan'da arazi anlaşmazlığı nedeni ile Dönmez ve Ateş aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi ölmüş 1 kişi yaralanmıştı. Bugün Merkeze bağlı Kalecik köyünde yaklaşık 2.000 kişiye verilen barış yemeği hüsranla sonuçlandı.

Şanlıurfa'nın Kalecik köyünde verilen yemeğe kan davalı Dönmez ailesi katılmazken,Ateş aileler ile çok sayıda davetli katıldı.

Barış yemeğine hayırseverler, kanaat önderleri barışa öncülük eden kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte bir açıklama yapan Halil Ateş yaptığı açıklamada; Barışın hüsranla sonuçlanmasına bir anlam vermediğini,yapılan görüşmelerde karşı taraftan bilinmeyen bir nedenden olayı anlaşmazlık oluştu,bu nedenle barış yapılmadı.

Ancak tüm hazırlıklarının barış üzerine yapıldığını bu nedenle 2.000 kişiye barış yemeği hazırladıklarını olayın dün kendilerine haber verilmesi üzerine şaşkın olduklarını,tüm davetlilerin bugün yapılacak olan barış yemeği için köylerine geldiklerini bunun kendilerinden kaynaklanan bir durum olmadığını,aracıların istediği şekilde her türlü adımı attıklarını ancak buna rağmen karşı tarafın henüz bilinmeyen bir nedenle aralarındaki anlaşmazlığı nedeniyle barış sağlanamadı.

Temennimiz barışın bir an evvel olmasıdır. Bugünkü barış yemeğine davetli olan herkese teşekkürlerini ifade eden Ateş, olayın kendilerinden kaynaklanmaması hususunda mutlu olduğunu,her zaman barış ve kardeşlikten yana oldukları ifade etti.

Öte yandan barışa katılan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu'da;''bölgenin kanayan yarası olan kan davaların son bulması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ederek çeşitli nedenlerden dolayı ertelenen bu barışın da bir an önce sonuçlanmasını gerektiğini söyledi.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48