Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Kamu Çalışanların Davul Zurnalı Grevi
Türkiye genelinde, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı hizmet birimleri ile Maliye Bakanlığı personeli iş bırakma eylemi yapıyor. Kamu çalışanlarının eylemi, Şanlıurfa'da da ilginç görüntülere sahne oldu. Çalışanlar önce davul- zurna eşliğinde halay çekti. Ardından gasp edildiğini iddia ettikleri haklarını istedi.
 
Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi yaklaşık 60 kişilik grup, grev yaptıklarını açıkladı. Amaçlarının işlerin yürümesini engellemek olmadığını belirten çalışanlar, maaşlarının azlığından yakındı.
BES Şube Başkanı Ahmet Seyarcı “özellikle 666 sayılı kararname ile tırpanlanan hakları ilgili eylem yaptığını söyledi.
 
666 sayılı kanun hükmünde kararnamenin kamuda yarattığı ücret adaletsizliğine karşı gerçek anlamda “eşit işe eşit ücret” ilkesi hayata geçilmelidir
SGK emekçilerin ikramileri, yargı emekçilerinin ulaşım ödenekleri derhal ödenmeli, bugüne kadar bir nevi iyileştirme olarak ödenen fazla mesailer maaşlarımıza eklenmelidir.
Sendikal örgütlülük üzerindeki baskılar son bulunmalıdır dedi.
Kamu çalışanları basın açıklamasından sonra dağıldılar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49