Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

“Kalelerimizi Düşürmek İstediler, Başaramadılar”
 Cezaevinden tahliye olan BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan’ın ziyaretleri devam ediyor. Viranşehir ilçesini ziyaret eden Ayhan binlerce kişi tarafından karşılandı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesini ziyaret eden Ayhan, binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı.

Viranşehir’de binlerce vatandaşa seslenen BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, özgürlük yürüyüşünün sürdüğünü ve süreceğini söylerken “İmralı’nın kapıları kırılmadıkça, Sayın Abdullah Öcalan özgürleşmedikçe bu yürüyüş sürecektir” dedi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden geçtiğimiz günlerde tahliye olan BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan seçim bölgesi Viranşehir ilçesinde binlerce vatandaşa seslendi. Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Sinan Burun, ilçe Eş Başkanları Halis Aktaş ve aralarında bulunduğu yüzlerce vatandaş tarafından Urfa yolunda karşılanan Ayhan, BDP Urfa Milletvekili İbrahm Binici, İl Eş Başkanları Celalettin Erkemen ve Aliye Vural ile beraberindekiler, ilçe caddelerinde araç konvoyu ile tur atarak, Viranşehirlileri selamladı. Viranşehirlilerin yoğun ilgisi karşısında selamladığı Ayhan ve beraberindekler, ilçe BDP binasının önünde binlerce vatandaş tarafından coşku çiçeklerle karşılandı.

“HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEDİK”

Viranşehirlilerin attığı “Bijî YPG’ ve ‘Devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganlar eşliğinde konuşmasına başlayan İbrahim Binici, Kürt siyasetine diz çöktürmek isteyenlerin kaybettiğini, buna karşı Kürtlerin onurları ve direnişleri ile hala dim dik ayakta olduklarını kaydetti. Binici’nin selamlama niteliğindeki konuşmasından sonra kitleye seslenen İbrahim Ayhan, zalimlere, dehaklara boyun eğmediklerini ve hiçbir zaman eğemeyeceklerini belirtti. Viranşehir’in tutuklu eski ve yeni Belediye Başkanları Emrullah Cin ve Leyla Güven’in selamlarını ileten Ayhan, “Değerlerimize sahip çıktığımız için iradenizi yok sayıp bizi sizden ayrı tutmak istediler. Dört duvar arasında halkı unutacağımız, mücadelemizin kırılacağını sandılar.Ama bugün aranızdayım ve mücadeleye devam diyorum” ifadelerini kullandı.

“KALELERİMİZİ DÜŞÜRMEK İSTEDİLER, BAŞARAMADILAR”

Rojava Devrimi’ni selamlayan Ayhan, partilerinin sistem tarafından yok sayılan herkesin partisi olduğunu söyledi. Mart ayında yapılacak yerel seçimlere de değinen Ayhan, “Egemen güçler belediyelerimizi hedef alarak, direniş kalelerimizi düşürmek istediler. Bu mevzileri ter etmedik. Viranşehir’in iki başkanını cezaevine aldılar. Viranşehir kalesini düşüreceklerini zanettiler. Ama burdan ilan ediyorum. Viranşehir direniş kalelerimizdendir, düşürmeyeceğiz” dedi. Konuşmasının sonunda özgürlük yürüyüşünün sürdüğünü ve süreceğini belirten Ayhan, “İmralı’nın kapıları kırılmadıkça, Sayın Abdullah Öcalan özgürleşmedikçe bu yürüyüş sürecektir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49