Öne Çıkanlar Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Kalbinden Bıçaklanan Genç Yeniden Hayata Döndü
Kalbinden bıçaklanan H.P (1994) Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan başarılı bir kalp ameliyatıyla hayata tekrar döndürüldü.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahir MERDANOĞLU;  konu ile ilgili yaptığı açıklamada; 
12-11-2015 Perşembe günü saat 17.13 sıralarında kalbin kesici alet ile yaralanması sonucu 112 Acil Ambulansı ile hastanemize sevkli olarak getirilen H.P.(1994) isimli yaralıya yapılan hızlı değerlendirme sonucu kalp yaralanması onarım ameliyatı yapılması kararı verildi. Vital fonksiyonları sınırda olan yaralı acil olarak ameliyata alındı. Kalp Damar Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi ve Anestezi uzmanları ile birlikte hazır bulunan Ameliyathane ekibi tarafından ortalama 2 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.
Hastanın göğsünün açılması sırasında kalbin durması üzerine kalbe içeriden açık masaj yapılarak ve elektro şok vermek suretiyle 10 dk’lık canlandırma müdahalesi uygulandı. Yapılan müdahale sonucunda hastanın yaşam fonksiyonlarının geri dönmesi ile birlikte kalp akciğer pompasına bağlanarak kalp kontrollü bir şekilde durdurularak kalpteki yaralanmaların onarımı sağlandı. Ameliyat sonrası hasta 3 gün yoğun bakımda 9 gün ’de Kalp Damar Cerrahisi Servisinde olmak üzere toplam 12 gün tedavi gören hasta şifa ile taburcu edildi.
Hastanemizde, Bypass, Koroner Bypass, Kalp Kapak Ameliyatları, Anjiyografik Yöntem ile yapılan Balon ve Stent ile açma işlemi, Atar Damar Tıkanıklıkları ve Diğer Damar Hastalıklarının Açık Cerrahi Yöntemi ile tedavisinin yanı sıra Varis hastalıkları ameliyatsız olarak tedavi edilerek aynı gün içerisinde tedavi edilebilmektedir.
Bu tür hastalıkları olan vatandaşlarımıza sesleniyorum il dışındaki sağlık merkezine müracaat etmenize gerek yok tedavinizi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Kalp Damar Cerrahisi Kliniği olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmekteyiz. Her türlü tedavi metodunu uygulayabilmemiz adına var gücüyle bizleri destekleyen Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Cihan Ekmen ve hastane yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kalbinizi Bize Emanet Edin dedi.
Hastanın Anne ve Babası başta olmak üzere tüm yakınları çocuklarının hayata bağlanmasına vesile olan başta Op. Dr. Mahir MERDANOĞLU olmak üzere tüm hastane personellerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49