Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Kafalarını Çarpıp Ölebilirler!
Şanlıurfa'da havuz imkanından faydalanamayan çocuklar, süs havuzları ve şelalelerden akan sulara girerek serinlemeye çalışıyor. Gaziantep yolu üzerindeki şelalelerden akan suda serinlemeye çalışan çocuklar, tehlikeyi 2 katına çıkartıyor.
Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da çocuklar, bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için tehlikeleri göze alarak, şelalelerdeki suya girerek serinliyor. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa’da çocuklar 4 metre yüksekliğindeki şelalelerden aşağı doğru atlıyor. Çocukların bu durumu tehlikenin korkutuculuğunu ortaya koyarken, yapılan uyarılar ise dikkate alınmıyor.
Tehlikeli olan bu serinleme yöntemi, bütün tehlikelere rağmen çocukların birinci dereceden alternatifi oluyor. Şanlıurfa'daki çocukların yarısından fazlası bu şekildeki tehlikeli yerlerde serinliyor. Baştan aşağı taş olan şelalenin üst kısmına çıkarak, dipteki ufak su birikintisine atlayan çocuklar, kafalarını taşa vurup beyin kanaması geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.
4 METRE YÜKSEKLİKTEN ATLIYORLAR
Şanlıurfa’da çocukların süs havuzlarında serinlemesi defalarca gündeme gelirken, bu sefer tehlikenin bir üst boyutu yaşandı. Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki şelalenin üstüne çıkarak aşağı atlayan çocuklar, şelale taşlarına çarpma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu denli yüksek ve taştan yerden atlayan çocuklar, öte yandan balıklama ya da takla atarak su birikintisine atlıyor. Yol kenarında bulunan şelalede bu şekilde tehlikeli bir şekilde serinlemeye çalışan çocukları gören sürücüler de durumu hayretler içerisinde izledi. Ailelerin çocuklarını koruyamadığını belirten bir vatandaş, bu çocukların ailelerinin çocuklarını bile bile ölüme yolladığını söyledi. Çocuklar da tehlikeye aldırış etmeden saatlerce şelalede serinleyip eğlenmeye çalıştı.
KAFALARINI ÇARPIP ÖLEBİLİRLER!
Derinliği olmayan ve altı beton olan küçük su birikintisine atlayan çocuklar, her an kafalarını bir beton ya da taş parçasına çarpıp, ölmeyle karşı karşıya kalabilir. TOKİ konutlarının yanında bulunan süs şelalesindeki suda serinlemeye çalışan çocuklar, bu denli büyük tehlikenin farkında değilken, aileler de bu durumu umursamıyor. Ailelerin çocuklarına sahip çıkmayarak, bu şekildeki tehlikeli yerlere göndermesinin büyük bir sorun olduğunu söyleyen Ramazan Kazmacı, çocukların büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “her şeyi geçtik de aileler çocuklarını merak etmiyorlar mı? Çocuklarını bu denli tehlikeli yerlere gönderirken, nasıl rahat edebiliyorlar? Allah korusun burada birisinin başına bir şey gelirse, aileler bu durumun hesabını nasıl verecek? Bu durumda tek suçlu varsa o da ailelerdir. Aileler çocuklarına sahip çıksın, herhangi bir sorunla karşılaşmasınlar” dedi.
“BAZEN KENDİMİZİ YARALIYORUZ”
Betondan yapılmış şelaleden atlayarak, eğlenip serinlemeye çalışan çocuklar, çoğu zaman kafalarını ya da kolunu taşa vurup yaralandığını söyledi. Yaralanmaların ardından tekrar aynı şekilde şelaleye girdiğini söyleyen Mert Demir adındaki bir çocuk, “buradan geçenler bize kızıyor, şelaleden çıkmamızı istiyorlar ama biz yine de şelaleye girmeye devam ediyoruz. Şelale taş olduğu için bazen yaralanabiliyoruz. Yaramızı sardıktan sonra tekrar suya girip arkadaşlarımızla birlikte eğleniyoruz. Evden çıkarken ailelerimizin buraya gelmemize bir şey demiyor. İlk başlarda kızıyorlardı ama biz gelmeye devam ettiğimiz için artık onlar da bir şey demiyor” ifadelerini kullandı.
“KENT GENELİNDE ÖNLEM ALINSIN”
Şanlıurfa’nın genelinde çocukların süs havuzlarına girerek serinlemeye çalıştığını anımsatan Suphi Çakan adındaki vatandaş, kent genelinde önlem alınarak bu tür tehlikeli yerlerde yüzen çocukların ailelerine cezai yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi. Kanalda boğulma olaylarının da olduğunu hatırlatan Çakan, “Şanlıurfa’da evet havalar çok sıcak ama havalar sıcak diye çocuklarımızı göz göre göre ölüme sürükleyemeyiz. Daha önce kanalda boğulma olayları da yaşandı. Gerekli ceza ve işlemler yapıldı, önlemler alındı artık boğulma olaylarını fazla duymuyoruz. Aynı yaptırımın bu sefer bu çocuklar için de uygulanmasını bekliyoruz. Bu tür tehlikeli yerlerde serinleyen çocukların ailelerine cezai yaptırım uygulanırsa hiç kimse çocuğunun buraya gelmesine izin vermez. Çocuklar farında değil ama büyük tehlikeyle karşı karşıyalar. Lütfen bu konuda hem aileler, hem de yetkililer üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin” şeklinde konuştu. Ali ÇETİNKAYA  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49