Öne Çıkanlar urfa sosyal medya sanlıurfa sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Kadınların yükü daha ağır
Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani’de terör örgütü IŞİD’in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sığınan Suriyelilerden kadınların yükü daha ağır oluyor. Çocuklara bakmak ve yemek yapmanın yanı sıra mülteci konumunda olmak, yüklerini artırıyor.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Suruç ilçesine gelen Kobanililerin büyük bir kısmı kadın ve çocuklardan oluşurken, eşleri yanında olmayan kadınlar, hem kendileri, hem de çocukları için ayakta durmaya çalışıyor. Eşleri cephede savaşan Kobanili kadınlar, çocuklarına iyi bakmanın derdine düşüyor.
Savaşın çıkmasıyla birlikte eşleri tarafından sınır hattına getirildiklerini dile getiren Suriyeli kadınlar, kadın ve çocukların Türkiye tarafına geçtiğini, erkeklerin ise savaşmak için geri döndüğünü kaydetti. Gurbette çocuklarına bakmanın daha da zor olduğunu söyleyen Nuda El Hassan, 3 çocuğunun olduğunu ve hepsinin küçük yaşlarda olduğunu belirtti.
Gurbette üç küçük çocuğuyla yaşamak zorunda kaldığını ve bu durumun çok zor olduğunu söyleyen El Hassan, “Eşim cephede IŞİD’e karşı direniyor. Burada ben ve çocuklarım haricinde kimsemiz yok. Kendi yurdumuzdayken eşim çalışır bize bakardı. Ama şimdi bize bakacak kimse yok. Çocuklarıma iyi bakmak için kendimden vazgeçiyorum. Yeter ki çocuklarım babalarının yokluğunu hissetmesin, muhtaç olmasınlar. Bize gelen yemekleri önce çocuklarıma yediriyorum, daha sonra ben yiyorum” dedi.
Kadın başına gurbet elde çocuklara bakmanın büyük zorluk olduğunu dile getiren El Hassan, bütün zorluklara göğüs gerdiklerini söyleyerek, bu durumdan kurtulacağı günü beklediklerini söyledi.
Kendisi gibi binlerce kadının bu durumu yaşadığını anlatan El Hassan, “bu durumda olan sadece ben değilim ki. Benim gibi binlerce kadın bu durumu yaşıyor. Çoğu kadının kocası Kobani’de savaşıyor. Kadınlar burada çocuklarına bakmak zorunda. Herkes önce çocuğunu doyuruyor, ondan sonra kendisini düşünüyor. Havalar da soğumaya başladı, çocuklarım üşümesin diye geceleri yatmıyorum. Sürekli onlarla ilgileniyorum, üstleri açık kalmasın, hastalanmasın diye kendimden vazgeçiyorum” diyerek içerisinde bulunduğu durumu aktardı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49