Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Kadınların yarısı şiddet görüyor
Türkiye genelinde kadınların yarısı şiddete maruz kalıyor. Daha çok Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinde yaşam süren kadınlar eğitim yetersizliğinden kendine olan şiddete karşı çıkamıyor ve şiddete maruz kalıyor.
Şanlıurfa Güçlü Kadınlar Derneği (GÜÇKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Kaymaz Urfanatik muhabirine yaptığı açıklamada şiddetin hiçbir haklı yönünün olmadığını vurgulayarak Kadına şiddet uygulayanın ya eşi ya da sevgilisi olduğunu söyledi.
Evrensel bir sorun olan sınıf ve cinsiyet ayrımının yapılmaması gerektiğine de değinen Kaymaz, “Kadınlarımız erkeklere göre daha düşük bir statüye sahip, kadınlarımıza birey gözüyle bakılmıyor. Bu nedenle sınıf ve cinsiyet ayrımı kaldırılmalı kadına birey gözüyle bakılmalı” dedi.
“SAĞLIKLI KADIN SAĞLIKLI ANNEDİR”
Sağlıklı toplum isteniyorsa erken evliliğe hayır deyip çocukları eğitimle buluşturulmasının önemini ailelere enjekte edilmesini isteyen Kaymaz, ailelerin kız çocuklarını önemle okutmalarını belirterek şöyle konuştu;
“Sağlıklı kadın sağlıklı anne demektir, sağlıklı anne ise sağlıklı toplum demektir. Çocuklarımızı çocuk yaşta evlendirmemeliyiz eğitim almayan kadınlar daha çok şiddet görüyor. Eğitimsiz anne çocuğunu yanlış yetiştiriyor ve sağlıksız bir toplum oluşuyor.” 
Eğitim seviyesi yükseldikçe kadının hem siyasette hem istihdamda hem de daha fazla STK’lar da daha aktif rol aldığını söyleyen Kaymaz, “Her şeyin başı eğitim” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49