Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

“Kadınlarımızı Düşündüğümüz İçin Kaçtık”
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine pamuk toplamak amacıyla gelen Suriyeli aileler, bütün her şeyleri gibi, hayallerini de kendi ülkelerinde bıraktı.
IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli aileler, Şanlıurfa’nın çeşitli yerlerinde pamuk toplayarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Bakıma muhtaç kişilerin de aralarında olduğu aileler, içerisinde günlük ihtiyacı karşılayacak derecede gıda malzemesinden başka hiçbir şey bulunmayan çadırlarda hayatını sürdürüyor.
HEM PAMUK TOPLUYOR, HEM ENGELLİ ÇOCUĞUYLA İLGİLENİYOR
Savaş mağduru Suriyeli aileler, savaştan uzak bölgeye kaçtıkları için ölüm tehlikesinden uzaklaştıklarını belirtti. Savaştan kaçtıklarını ancak, sefil bir hayata sürüklendiklerini dile getiren Aynur Ahab, bacaklarından engelli 15 yaşındaki oğluyla ilgilenmek için hayatını seferber ettiğini dile getirdi.
Geçimini sağlamak için pamuk toplamaya gittiğini, aynı zamanda engelli çocuğunun ihtiyacını karşıladığını dile getiren Aynur Ahab, “Allah, yaşadığımız durumları hiç kimseye yaşatmasın. Anlatması bile çok zor. Savaştan canımızı zor kurtardık. Buraya geldikten sonra gidecek bir yerimiz olmadığı için, hayatımızı sürdürmek için pamuk toplamaya geldik. Şimdi burada pamuk topluyoruz, belli aralıklarla çadıra gidip, engelli oğlumun ihtiyaçları karşılıyorum” dedi.
HAYALLERİ YARIM KALDI
Suriye’nin Kobani bölgesinde yaşayan ve IŞİD terör örgütünün saldırısı sonucu kaçmak zorunda kalan Buhari ailesi, kendi memleketlerinde kendilerine göre planlarının olduğunu ancak bu planlarını hayata geçiremediklerini söyledi.
Okuyan çocuklarının artık okula devam edemeyeceğini söyleyen aile reisi Ali Buhari, “herkesin olduğu gibi, bizim de planlarımız, hayallerimiz vardı. Savaş, bütün hayallerimizi yarım bıraktı. Artık burada sefil bir hayat sürdüreceğiz. Çocuklarımız da bizim gibi olacaklar. Onların artık nasıl bir geleceği olur bilemeyiz. Elbette ki ülkemize geri dönmek istiyoruz. Savaş bitsin, yarım bıraktığımız hayatımızı devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
“KADINLARIMIZI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN KAÇTIK”
IŞİD terör örgütünün Şengal’de kadınları kaçırdığını anımsatan Buhari, Türkiye’ye kaçma sebeplerinin sadece bu amaçla olduğunu aktardı.
Topraklarını ellerinde tutmak için mücadele etmekten kaçmadıklarını söyleyen Buhari, “kaçmak istemedik ama kadınları düşününce kaçmak zorunda kaldık. Şengal’de yaşananlara baktığımız zaman aynı şeyin bizim de başımıza gelebileceğinden korktuk. Bu yüzden özellikle kadınları Türkiye’ye getirdik. Erkeklerin büyük bir kısmı, Türkiye’ye gelmedi, orada mücadeleye devam ediyor. Dediğim gibi, buraya kaçmamızın temel sebebi bu” diye konuştu.
“SAVAŞ SÜRERSE, BURASI ÜLKEMİZ OLACAK”
Türkiye’nin kendilerine yardım edip, ülkeye aldığını anımsatan Nuri Azhar da, Türkiye’yi sevdiklerini ve kendilerine hem kapıları açan, hem de işverenlere teşekkür etti. Türkiye’de büyük bir misafirperverlikle karşılaştıklarını dile getiren Azhar, “Türkiye, bizim kardeşimiz, burada yaşayan çoğu kişiyle akrabalık bağlarımız bile var. Gerçekten büyük bir misafirperverlikle karşılandık. Sınır telleri kaldırılıp, ülkeye alındık. Bu sayede ölümden kurtulduk. Daha sonra bize işverenler, bize her türlü yardımı yaptı. Bizler buraya kaçarken, yanımızda hiçbir şey getirmedik. İşverenler tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı. Herkese çok teşekkür ederiz. Eğer savaş devam ederse, burası bizim ülkemiz olacak” ifadelerini kullandı.
Savaştan kaçan Suriyeli aileler, öte yandan yemeklerini çadırların yanında pişirerek, yeek ihtiyacını karşılıyor.  



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49