Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Kadınlara Yönelik Kanser Taramasını Başlattı‏
Eyyübiye Belediyesi ile Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında yapılan ve Eyyübiye ilçesinde ikamet eden kişilere yönelik,  ‘kanser konusunda düzenli tarama ve eğitim programı’, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hayati Harran-i Kadın kültür Merkezinde düzenlenen program ile start aldı.
Eyyübiye Belediyesi ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu tarafından geçtiğimiz günlerde imzalanan işbirliği protokolü gereğince, 30-69 yaşları arası, kadınlara meme kanseri taraması, 40 yaş üstü kadınlara ve erkeklere bağırsak kanser tarama testi ile 20 yaş üstü kadınlara kendi kendine muayeneye yönelik olarak “Sağlık Taraması ve Muayene Eğitimi”,  düzenlenen program ile başladı. Düzenlenen programa eşleri Ayşe Ekinci ile birlikte katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hayati Harran-i Kadın Kültür Merkezinde düzenlenen programa,  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, eşleri Ayşe Ekinci, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Utku Altun, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla, Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Ekinci, Eyyübiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Çevirici,  Eyyübiye Kent Konseyi Başkanı Dr. Eyyüp Tarımak ile Eyyübiye ilçesinde ikamet eden çok sayıda bayan katıldı.
Hayati Harran-i Kadın Kültür Merkezinde start alan sağlık taramasına katılan ve muayenesi yapılan kadınlara,  içerisinde eşarp, kanser tarama broşürü ve  Eyyübiye Belediyesi Hizmet Bülteni’nin  bulunduğu hediye paketleri Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, eşleri Ayşe Ekinci, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Utku Altun, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ile Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Ekinci tarafından takdim edildi.
‘SAĞLIKLI BİREYLER SAĞLIKLI TOPLUMLARI OLUŞTURUR’
Eyyübiye ilçesinde ikamet eden kadınlara yönelik düzenlenen kanser taraması programında Eyyübiye Belediyesinin yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Ekinci, “Sağlıklı bireylerin sağlıklı toplumlar oluşturacağı bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 8 Aralık günü imzalanan protokol ile ilçemiz sınırları içerisindeki vatandaşlarımıza yönelik programın startını da vermiş bulunmaktayız. Bu kapsamda İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle kanser taraması konusunda bir çalışma yaptık. Bu çalışmaların hayata geçirilmesi noktasında kurduğumuz ekip Halk Sağlığı müdürlüğümüze bağlı ekiple taramalarına başlamış bulunmaktalar. Biz yöneticilere, Belediye Başkanlarına düşen görev de burada büyük önem arz etmektedir. Bir Belediye Başkanı olarak bu çalışmalara destek vermek gerektiği bilincinde olarak hareket ettik. Bu protokol ile hayata geçen proje kapsamında öncelikle ilçemiz sınırları içerisinde ikamet eden çok değerli bayanlarımıza yönelik bir kanser taraması programı başlatıldı. Oluşturulan ekibin elde edeceği bilgiler ile meydan gelen sıkıntıların çözümüne yönelik adımlar atılacak. Biz de belediye olarak burada köprü vazifesi görevini üstleneceğiz. Tedavi edilmesi gereken hususlarda erken tanı için harekete geçilecek. Buradaki amacımız sağlıklı bireylerin dolayısıyla da sağlıklı toplumların oluşmasına katkı sunmaktır. Sağlık bireyler, sağlıklı anneler ve dolayısıyla sağlıklı toplumlar en büyük gayemizdir. Bunun için de elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugün kanser taraması konusunda çalışma başlatıldı. İlerleyen süreçlerde başka konularla ilgili çalışmalarımız da olacak ve kurumlarımızın yapacağı çalışmalara da destek olacağız.  Belediye bünyemizde bu konuyla ilgili uzman arkadaşlardan oluşan bir ekip çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaları yaparken de planlı ve programlı bir şekilde konuyla alakalı kurumlarımızdan da destek alarak, bölge insanına hizmet vermeye devam ediyoruz.” Dedi.
‘BAYANLARIMIZ İÇİN YAŞAM ALANLARI OLUŞTURUYORUZ’
Eyyübiye Belediyesi olarak bölgede yaşayan vatandaşlara ve özellikle de bayanlara yönelik yaşam alanlarının oluşturulması noktasında çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Ekinci “Kadınlarımıza yönelik diğer projelerimiz de devam ediyor. Kısa süre içersinde bir Kadın Kültür Merkezi’ni bölge halkının hizmetine sunmak için çalışmalarımıza başladık. İnşallah kısa süre içerisinde bu kültür merkezimizi de bitirip bölge halkının hizmetine sunmuş olacağız. Bu doğrultuda bayanlarımızın kurs göreceği ve sportif faaliyetlerde bulunacakları alanları oluşturma gayreti içindeyiz. Kısa süre içersinde bunun da ihalesine çıkılacak ve bir yıl içerisinde hizmete sunmayı planladığımız çalışmalarımızdan biridir’’ ifadelerini kullandı.
Eyyübiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce, taramanın başladığı tarihten itibaren, her gün Eyyübiye İlçesine bağlı mahallelerde yaşayan kadınların bir araya toplanmaları ve muayene sonucunda 40 yaş üstü kadınlardan,  gerekli görülenlerin “Mamografi” çekimi yapılmak üzere Mehmet Akif İnan Hastanesinde bulunan KETEM bölümüne transferi sağlanacak ve muayeneye gelip programa katılan tüm bayanlara eşarp hediye edilecek.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49