Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Kaçağı Önleyen Panolara Saldırılar Sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen kalite yönetmeliğine uygun yatırımları ile dikkat çeken Dicle Elektrik, tüketicilerine kesintisiz elektrik verebilmek için şebekelerini güçlendirmenin yanında ekonomiye zarar veren kayıt dışı kullanımı önlemeye çalışıyor. Bunun için teknolojik imkanlardan da yararlanan enerji şirketi, kendi Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen bir çok projeyi sahada hayata geçirmeye başladı. Bu projeler arsında yer alan ve kamuoyunda ‘Kaçağı önleyen pano’ olarak bilinen ASOP’lar bir çok yerde iletim hatlarının yeraltına alınmasıyla entegre biçimde uygulamaya konuldu. Uygulama alanlarında kaçak olmadığı için enerji kalitesi ve sürekliliği ile birlikte müşteri memnuniyeti ciddi biçimde arttı. Ancak, kaçak elektrik kullanmakta ısrarcı olan çevreler, bu panoları hedef almaya, yakıp yıkmaya başladılar.

Vatandaş, Yakalanmalarını İstiyor

Daha önce değişik yerlerde yaşanan saldırılar son bir yılda Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yoğunlaştı. İlçede kurulan 650 panodan 169’u kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi. Yapılan hesaplamalara göre sadece panoların tahrip edilmesinden dolayı yaşanan ekonomik kayıp bi milyon liraya yaklaştı. ASOP’ların devre dışı kalmasından dolayı yaşanan kayıt dışı elektrik kullanımının ekonomiye verdiği zarar ise çok daha fazla. Dicle Elektrik, bu saldırıların yaşandığı Teke, Selahattin Eyyübi, Kale, Şarkpınar ve Kışla mahallelerindeki tüketicilerin yaşananlardan mağdur olmaması için her defasında tahrip edilen panoların yerine yenilerini kuruyor. Saldırılardan etkilenen vatandaşlar d bu duruma tepki gösterirken, saldırganların bir an önce yakalanmasını istiyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48