Öne Çıkanlar sanlıuırfaspor buyuksehır harran restore voleybol

Bu haber kez okundu.

Jet Barışma
Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde 25 gün önce odun yeri yüzünden komşu 2 aile arasında çıkan ve 4 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından 2 aşiret arasında başlayan kan davası kısa sürede barışla sonuçlandı. Hasım olan aşiret mensupları barışı simgeleyen beyaz güvercinlerin uçurulduğu dua ve tekbirler eşliğinde el sıkışarak aralarındaki husumete son verdiler.
 
Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesine bağlı Karatepe köyünde yaşayan ve komşu olan Fitit aşiretine mensup Taşkın ailesi ile Abuasi aşiretine mensup Aslaner aileleri arasında köy meydanında yakacak odun olarak kullanılan pamuk dallarının biriktirildiği yerden kaldırılması konusunda tartışma çıkmıştı.  Sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmüştü. Taş, sopa ve pompalı tüfeğin kullanıldığı kavgada Abuasi aşiretinden  Nusret , Vatha ile Rabia, ile Halil Aslaner ölmüş, 3 kişide yaralanmıştı.
 
4 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanmasının ardından Yaşadıkları Karatepe köyünü terk eden Taşkın ailesi ile mensubu olduğu Fitit aşireti ile Aslener ailesinin mensubu olduğu Abuasi aşireti arasında kan davası başladı. İki aşiret arasında 25 gün önce başlayan kan davasının uzun sürmemesi ve başka insanların öldürülmemesi için devreye Şanlıurfa’nın tanınmış simalarından daha öncede kentte bir çok kan davalı aşiretleri barıştıran Doktor Feridun Öncel, İş adamı Hadi Altun, İsmail Büyükaslan ile Eyüp Büyükaslan girdi.
 
Yapılan görüşmelerin ardından kan davalı aşiretler barışa ikna edilince bu gün olayın olduğu Karatepe köyünde barış töreni düzenlendi. Köy meydanına davetlilerin oturması için çadırların kurulduğu barış törenine Şanlıurfa Vali Vekili Soner Zeybek, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Akçakale kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık bazı kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile yörenin önde gelen aşiret mensuplarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi  katıldı. Barış töreninde kavga sırasında  yakınlarını kaybeden İsmail Aslaner ile Fitit Aşiretinin ileri gelenlerinden Mehmet Aygün tören alanında barışı simgeleyen barış güvercinlerinin uçurulmasının ardından  tekbir sesleri eşliğinde el sıkışıp öpüşerek 25 gün önce aralarında başlayan kan davasına son verdiler. Aile ve Aşiret ileri gelenlerinin el sıkışmasının ardından 2 aşiret mensupları da birbirleriyle el sıkışıp öpüşerek barıştılar. Okunan barış duasının ardından yer sofrasında barış yemeği olarak  davetlilere kuru fasulye ile etli pirinç pilavı ikram edildi.
 
Barış töreninin yapıldığı Karatepe köyünde Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı görülürdü.
     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49