Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

İzol, Hepimiz Biriz
Şanlıurfa Vakfı Mersin Şube Başkanı Eski Mersin idman Yurdu kulüp başkanı ve yazar Hamit İzol, ülkesini seven herkesin barış sürecine destek olması gerektiğini söyledi.
 
'Aşiret ve Öteki Yüzü', 'Ağa'nın Akmayan Gözyaşları' ve 'Kürt'ün Türk Aşkı' gibi kitaplarıyla aşiretlere, kan davalarına, Kürt sorununa ve bölgedeki diğer sorunlara dikkat çeken Hamit İzol, Şanlıurfa’da özel bir okulda konferans için gelen İzol “ Barış süreci projesi  üzerinde Uzun zamandır çalışılıyordu bizim insanlarımızın ölmemesi bu ülkede kardeşliğin dostluğun devam etmesi Türklerle, Kürtler hiçbir dönem birbirine düşmen olmamıştır. Ama bu son oynanan oyunlarla ve inkar politikalarıyla kan dökülmesine neden oldu, bugün bu hükümetimizin çabaları karşı tarafında bu işe gönül vermesi Ülkemizde barış rüzgarları esmeye başladı uzun zamandır bu rüzgar esiyor ama 3-4 aydır bu rüzgar daha da hızlandı. Ve geri dönülmeyecek bir yola girdi. Ülkemizin büyümesi gelişmesi bu barış  sürecine bağlı  Güneydoğu’nun kalkınması ve Türkiye’nin kalkınması Ülkemizin bölgede bir numara olması bu barış sürecine bağlıdır. Bu barış süreci yarı yolu geçti bir büyüğümüz güzel bir açıklama yaptı denizin yarısını geçtiğimiz zaman nehrin dönüşü daha pahalı olur ileriye gidişi daha kolaydır.
 
"Her şekilde barış diyoruz. Hangi haklar verilir, hangi haklar verilmez biz onun hesabında değiliz. Biz diyoruz ki, ülkemizde barış olsun, ülkemizde gözyaşı dökülmesin, insanlar birbirini kucaklasın. Bosna'daki olayı herkesin gidip görmesi lazım. Aynı ırktan olan, aynı dili konuşan üç kesim bir anda birbirlerine girmişler ve ölümler yaşanmış, sonunda parçalanmışlar. Bu insanlar aynı ırktan geliyor, aynı dili konuşuyor, tek farkları inançları. Bizim ülkemizde öyle bir durum yok. Hepimiz tek dine inanıyoruz. O yüzden Türk ve Kürt'ün birbirini kabullenmesi, beraber yaşaması, birbirlerine çocuklarının ismini vermesi, aynı mahallede, aynı apartmanda birlikte yaşayabilmesi için bu kanın durması lazım. Ülkesini seven, Allah'ını seven, insanını seven herkesin bu barışa destek olması lazım. Ülkemizde kan dursun, insanlarımız birbirini öldürmesin. Bugün Türk ve Kürt iç içe geçmiş haldedir. Kız alıp, kız vermiştir. Bizim birbirimizden ayrılmamız zaten teknik olarak da mümkün değildir. Bu ülkede neredeyse her evde iki taraftan birileri mevcuttur. Bu ülkede Türkü ile Kürdü ile Arabı, Çerkezi ile diğer etnik grupları ile biz bir bütünüz. Biz hepimiz birbirimizi seviyoruz. Bizim tek istediğimiz bu sevgimizin devam etmesidir. Kimse bizim üzerimizden rant hesabı yapmasın, kimse bizim kanımızdan para kazanmasın. Biz buna meydan vermeyelim. Ülkemizde esen bu barış rüzgarını daha da hızlandıralım. Bu sürece önayak olanlara moral verelim, destek olalım. İstanbul’dada arap var Urfa’dada var Siirt’tede var Mersin dede var Kürtler İzmir’dede var Türkiye’nin her tarafında var aynı şekilde Türklerde her bölgede her yerde var bu ülkenin bölünmesi mümkün değil. Biz ne Irak, ne Suriye. Nede İran’a benzeriz oralarda Türkmen , Kürtler, Araplar hep ayrı bölgede yaşıyor ama bizim ülkemizde öyle bir şey yok bizim birlik beraberlimize çok ihtiyacımız var dökülen kan hepimizin kanı bu dökülen kandan geri dönüş yapmamız mümkün değil kan kan ile yıkanmaz kan su ile yıkanır bunun aksi yönde progandasını yapan insanlar rantlarını kaybediyor. Bu ülkede hiç kimse barışa engel olamayacak dedi” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49