Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Mehmet Kuş: Eyyübiyede Ustalık Dönemine Bismillah Diyoruz

Bu haber kez okundu.

İstediğim okulu kazanamayınca okumak istemedim
 Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bir kız çocuğu hedeflediği okulu kazanmayınca okulu terk etmek istedi. Kızlarının okumasını isteyen aile Akçakale kaymakamlığından yardım istedi.

Akçakale’de ortaokulu bitirdikten sonra sağlık meslek lisesini okumak isteyen 14 yaşındaki Hülya Akdağ, hedeflediği okulu kazanamayınca okuma şevki kırıldı. Kızlarının okulu bırakmasına razı olmayan ailesi kaymakamlığa başvurarak kızlarının okumak istediği bir okula kaydedilmesini istedi.

 

İstediğim okulu kazanamayınca okumak istemedim

 

Akçakale’de yaşayan 14 yaşındaki Hülya Akdağ, ortaokulu bitirdikten sonra girdiği lise sınavından yeterli puan alamayınca istediği okula yani sağlık meslek lisesine yerleşemedi. Sağlık meslek lisesine yerleşemeyen Akdağ, “ Bir sağlık lisesinde okumak benim hedefimdi, tek hayalim hemşire olmak. Ama girdiğim sınavdan yeterli puanı alamadım ve istediğim okula yerleşemedim. Yerleşemeyince de okulu bırakmak istedim ama ailem dar geçimine rağmen bunu kabul etmedi. Okumamı isteyen ailem kaymakamlığa başvurarak gerekli yardımı istedi ve kaymakamlık da yardımcı oldu. Okuluma devam edeceğim, şimdi bir okul öncesi öğretmenliği okuyacağım. İstediğim okul değil ama olsun, okumaya devam etmem için bana destek veren ve yardımcı olan aileme ve Akçakale kaymakamlığına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Kısıtlı imkânlara rağmen okutmak istiyoruz

 

Kızlarının okulu terk etmesine gönlü razı olmayan fedakar anne Kadriye Akdağ kızının okuluna devam etmesi için imkanlarını zorladı. Kendilerine maddi destek olmak için Akçakale kaymakamlığına başvuran anne Akdağ, kaymakamlıktan destek gördüğü için memnun olduğunu ifade ederek, “11 çocuk annesiyim ve bu çocuklara bakmakta zorlanıyoruz. Maddi imkanlarımız kısıtlı, öte yandan kızımız da okumak istediği liseyi kazanamayınca okumak istemedi. Bu iki sorun için kaymakamlığa başvurduk. Sağ olsun kaymakamlığımız bize yardımcı oldu. Kaymakamlık sayesinde kızımız şimdi okuluna devam edecek. Kaymakamlık olmasaydı kızımızı okutmakta zorlanacaktı, çünkü maddi imkanlarımız kısıtlı ama şimdi kaymakamlık bize gerekli desteği verecek ve kızımız da okuluna devam edip, hayatını kurtaracak” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49