Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

İşte çağdaş Karaköprü
Şanlıurfa’nın en fazla gelişen ve yenilenen ilçesi olan Karaköprü’de objektiflerimize takılan bu kareler Karaköprü’ye yakışmayan görüntüler. Şanlıurfa’nın en gelişmiş ilçesi olarak bilinen Karaköprü’ye bağlı Karşıyaka Mahallesinde bulunan İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek lisesinin yolu, okul yolundan çok tarla yollarını andırıyor.
Okul yolunda şuana kadar kaldırım dışında hiçbir çalışma yapılmamış durumda, yağmurlu günlerde hem araç sürücülerinin hem de öğrencilerin bu yolda büyük sıkıntılar çektikleri dile getiriliyor.
Tehlike saçıyor!
Karaköprü İlçesi Karşıyaka Mahallesinde bulunan İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek Lisesinin yolu üzerinde bulunan logar kapaklarının açık bırakılması okula giden öğrencilerin hayatını tehlikeye atıyor. Yaklaşık iki metre derinliği bulunan logar kapağının açık olması insan canının ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor. Yağışlı günlerden kalma okul yolu tamamen bataklığa dönmüş durumda, araç sürücüleri büyük zorluklarla bu yoldan geçtiklerini belirtiyorlar. Ayrıca kaldırım çalışmalarının ardından fazla kalan taşlar okul yolu üzerine saçılmış durumda yer alıyor.
Çöplüğü andırıyor
İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek Lisesinin yakınlarında bulunan boş bir araziye hafriyat ve çöp döken vatandaşlar, bu alanı tamamen bir çöplük gibi kullanıyor. Özellikle beton mikserlerinin atık hafriyatlarını getirip bu alana dökmesi çirkin görüntülerin oluşmasına sebebiyet veriyor. Karaköprü Belediyesi tarafından uyarıcı levhaların alana konulması bile bu durumun önüne geçememiş, vatandaşlar bu alanı çöp niyetiyle kullanmaya devam ediyor. Alanda bulunan derin bir çukura apartmanların atık sularının dökülmesi ise insan sağlığını tehlikeye atıyor.
9 Şubatta okullar açılıyor
İki hafta sonra okulların açılacağını belirten ismini vermek istemeyen bir öğrenci velisi, “Karaköprü Belediyesinden ricamız bu alanı gelip görmeleri, burası tamamen çöplüğe dönmüş durumda bu görüntüler Şanlıurfa’mızın incisi olan Karaköprü’ye yakışmıyor. Yağışlı günlerde bu yol çekilmiyor kaldırım var tamam da araçlarla bu alana giremiyoruz. Gelip bu alana çöp, hafriyat döküyorlar. Belediyemiz uyarmasına rağmen halen gelip dökmeye devam ediyorlar. Okullar iki hafta sonra açılıyor çocuklarımızın sıkıntı çekmemesi için yetkililerin gelip burada bir çözüm bulmasını istiyoruz. Biran önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz” şeklinde sitemde bulundu.
Ayrıca geçtiğimiz günlerde “Okul mu? Çöplük mü?” başlıklı haberimizden hemen sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi harekete geçmiş alanda çalışmalar yapılmıştı. Aynı duyarlılığı Karaköprü Belediyesinin göstereceğini umuyoruz.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49