Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı sosyal medya

Bu haber kez okundu.

İstanbul Sözleşmesine Hayır! Aileyi Korumaya Evet!

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) Memur-Sen il binasında bir araya geldi. Şanlıurfa STK’ları Platformu üyeleri burada bir açıklama yaparak İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesini talep etti.

Platform üyeleri adına açıklamayı yapan Aynur Özdemir, “2018 verilerine göre 45 ülke tarafından imzalanmış ancak 27 ülke tarafından onaylanan İstanbul Sözleşmesi, ‘kadına karşı şiddetin önlenmesinde hukuki bağlayıcılığı bulunan ilk uluslararası belge’ niteliği taşıyor. İsmi masumane olan bu antlaşma metni, kelimenin tam anlamıyla aile yapısının temeline dinamit koyan bir tuzaktır. Birçok Hıristiyan ülkenin dahi kabul etmediği bu antlaşmanın %99’u Müslüman olan ülkemizde hayata geçirilmesi, gaflettir, delalettir” dedi.

Bu sözleşmenin bir batı projesi olduğunu aktaran Özdemir, “Bu bir toplum mühendisliği projesidir. Batıdan elimize tutuşturulmuş bir proje. Kendi okullarımızda, kendi öğretmenlerimiz eliyle, kendi paramızla, kendi çocuklarımızı batının fantezilerinin denekleri haline getiriyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği denilen şey; çocuklarımızın, değerlerimizin, varlığımızın, geleceğimizin çalınması anlamına geliyor. Hatta çalınması anlamına bile gelmiyor; biz kendi elimizle hırsıza onurumuzu, haysiyetimizi teslim ediyoruz. Anneliği, eşliği ve ev hanımlığını yok etmek üzere tasarlanmış bu projenin savunucuları, eşitlik ve özgürlük gibi algılarla ev hanımlığını ve anneliği tahammül edilmesi güç bir durum ve kadının özgürlük alanını kısıtlayan, geleneklerin ve dinin kadının sırtına yüklediği bir angarya gibi sunmaktadırlar” sözlerine yer verdi.

‘AİLE YAPISINI BİTİRMEYE YÖNELİK TASARLANMIŞTIR’

Anlaşmanın hayata geçmesiyle birlikte şiddetin bitmediğini aksine hortladığını dile getiren Özdemir, “Eşleri birbirine düşman kılan, kadının beyanını yeterli delil sayıp erkeğin savunma hakkını elinden alan bu proje, aile yapısını bitirmeye yönelik tasarlanmıştır. Ayrıca İstanbul’da bu antlaşmanın imza altına alınması da düşündürücüdür. Projenin benimsediği cinsiyetler arasındaki farklılıkları tamamen yok sayan anlayışın, kadın ve erkek cinslerinin kendilerine özgü niteliklerini anlamsız kıldığı, dolayısıyla bu anlayışın cinsiyetsizlik algısını pekiştirdiği açıktır. Bu anlaşma hayata geçtikten sonra ailede şiddet bitmemiş, aksine hortlamıştır. Çünkü bu antlaşma kadın ve erkeği bir bütünün tamamlayıcıları değil, birbirinin rakibi ve düşmanı haline getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanına seslenen Özdemir, “Buradan Şanlıurfa STK’ları olarak Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz: Sizin elinizle aileyi bitirmek istiyorlar. Lütfen sessiz ve kayıtsız kalmayınız. Bu çağrımız “İndi İlahi”de şahitlik edecektir. Avrupa’da aile kalmadığı halde birçok devlet İstanbul Sözleşmesini kabul etmezken, Türkiye’nin bu sözleşmeyi imzalaması ve hayata geçirmesi kabul edilemez. Ailemizi, neslimizi ve geleceğimizi ifsat eden, devletimizin bekasını tehdit eden bu yasaların bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48