Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

İstanbul ile Pekin arasında hava yolu işbirliği

Büyükelçimiz Önen’den İstanbul Havalimanı CEO'su ve beraberindekiler onuruna akşam yemeği

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Pekin'de temaslarda bulunan İstanbul Havalimanı CEO'su Kasım Samsunlu ve beraberindeki heyet onurlarına Büyükelçilik konutunda bir akşam yemeği verdi.

Çin / Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, İstanbul Havalimanı ile Pekin’in Başkent, Capital, Daxing Havalimanları arasında işbirliği protokollerinin imzalanılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirirken, İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu ise; “Sayın Büyükelçimiz Emin Önen pozitif enerjisi ile bize güç verdi. Türkiye’nin vizyonunu ve Çin'e verdiği önemi detaylı anlattı. İstanbul Havalimanı ve Ekim ayında açılan Pekin Daxing Havalimani birçok alanda beraber çalışacak. Ayrı coğrafyalarda benzer hedefleri gerçekleştirmek istiyoruz” diyerek katkılarından ve üstün gayretinden dolayı Büyükelçimiz Önen’e teşekkür etti.

Büyükelçimiz Önen Havalimanları arasında işbirliği mutabakat zaptı imza töreninde

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, bugün de İstanbul Havalimanı ile Pekin Capital Havalimanı arasında işbirliği mutabakat zaptı imza törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Büyükelçi Önen, bu anlaşmanın Türkiye ve Çin arasında havacılık köprülerinin gelişmesi konusunda önemli bir adım olduğunu ifade ederek, bu işbirliğinin Çin'in Kuşak ve Yol projesi ile Türkiye’nin Orta Koridor girişimlerinin gelişmesine de katkı sağlayacağını belirtti.

Ülkelerimize sivil havacılık alanında yeni fırsatlar sunacak bir işbirliği

Dünya havacılık sektörünün iki yeni incisi İstanbul Havalimanı ile Pekin Daxing Havalimanı ile de Pekin'de işbirliği mutabakat zaptı imzaladıklarını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Ülkelerimize sivil havacılık alanında yeni fırsatlar sunacak bu işbirliğinin imza törenine iştirak etmekten büyük memnuniyet duydum. Bütün terminalleri tamamlanınca yıllık 200 milyon yolcu ile dünyanın en büyüğü olacak gözbebeğimiz İGA İstanbul Havalimanı da Pekin Başkent Havalimanı ile de işbirliği zaptı imzaladı. İGA; yolcu kapasitesi, transit uçuş ve kargo alanlarında Çin’e de önemli fırsatlar sunmaktadır” dedi.

Şanhay İşbirliği Örgütü, gözlemci ve diyalog ortağı ülkelerin Büyükelçi ve temsilcileriyle toplantı düzenledi

Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, Pekin'de Şanhay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Genel Sekreteri Vladimir Norov başkanlığında ŞİÖ gözlemci ve diyalog ortağı ülkelerin Büyükelçi ve temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya da katıldı.

ŞİÖ'nun faaliyetleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgilerin sunulduğu toplantıda ayrıca, ŞİÖ ile gözlemci ve diyalog ortağı ülkeler arasında işbirliği imkânları da ele alındı.

DEİK İş Konseyi Üyelerinden Büyükelçimiz Önen’e ziyaret

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Pekin Gayrimenkul ve Yatırım Fuarına katılmak için Pekin'de bulunan DEİK İş Konseyi Üyeleri Faruk Akbal ve Uğurcan Barman'ı da Büyükelçilikte kabul ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48