Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

İşsizlik Göç Ettiriyor
Şanlıurfa’da işsizliğin çok olduğuyla ilgili defalarca haber yapıldı ancak bir çözüm bulunamadı.
İşsizliğin her geçen gün arttığı kentte büyüklerin yanında çocuklar da zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.
Yaz aylarının gelmesiyle şehir dışına çalışmaya giden vatandaşlar, gittikleri yerlerde çeşitli zorluklar yaşarken, kentte kalarak, bulduğu günlük işlerle geçimini sağlayan vatandaşlar da var. Özellikle kenar mahallelerde yaşayan vatandaşlar iş bulamamaktan yakınırken, çocuklarda çöplerde kendilerine oyuncak bulmak için çöpleri karıştırıyor. Çöplerle oynayan çocuklar çoğu zaman çeşitli hastalıklara yakalanıyor.
İŞSİZLİK GÖÇ ETTİRİYOR
Şanlıurfa’da herhangi bir iş yapmayan ve kış aylarını işsiz geçiren vatandaşlar, yaz aylarının gelmesiyle şehir dışına çalışmaya gidiyor. Başta fındık, kayısı olmak üzere çeşitli işlerde çalışmak için Karadeniz bölgesine ve farklı şehirlere göç eden vatandaşlar geçimlerini sağlamak için biriktirdikleri parayı yıl boyu kullanmak için saklıyor. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerin çocukları da zorlu bir hayattan geçiyor. Kayısı toplamak için Malatya’ya gittiğini ve şimdi de pamuk toplamak için tekrar kente döndüğünü söyleyen İlyas Gümüş “ Mecbur olduğumuz için başka şehirlere göç ediyoruz. İşe giderken okula giden çocuklarımızı okuldan kalmak zorunda kalıyoruz, çocukların eğitimine de engel oluyoruz ama bunu yapmaya mecburuz. İşimiz olsa göç eder miydik? Bakan ve milletvekilleri defalarca medyaya konuşarak, işsizlere iş vereceklerini dile getirdi ancak, Şanlıurfa’da işsizlik her geçen gün daha da artıyor” ifadelerini kullandı.
ÇÖPLÜKTE OYUNCAK ARIYORLAR
Sabit bir işe sahip olmayan vatandaşların çocukları da mağdur oluyor. İş bulamayan ve dar geçimli olan ailelerin çocukları da mahalledeki çöplükleri karıştırarak oyuncak arıyor. Çöplüklerde oynayan çocukların tehlikede olduğu kenar mahallelerde, temizlik sorunu da yaşanıyor. Çocukların sürekli çöp konteynerlerini karıştırması sonucu, çöplerin etrafa dağılması sonucu çevre kirleniyor. Oyuncak bulmak ümidiyle çöpleri karıştıran çocuklar hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Ailelerin işsiz olması sonucu çocukların da sefil bir hayat sürdürdüğünü söyleyen Leyla Uman “Valilik ve belediyenin bu mahalledeki insanların halini görmesi lazım. Kent genelinde insanlar işsiz ve dolayısıyla çocuklar da mağdur oluyor” şeklinde konuştu 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48