Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

İsrail özür diledi, Erdoğan kabul etti
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Mavi Marmara baskınına ilişkin Başbakan Erdoğan'ı arayarak özür diledi.
Reuters İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını için Türkiye'den özür dilediğini duyurdu.

Başbakan Erdoğan'un İsrail'in özrünü kabul ettiğini belirten ajans,  Erdoğan'ın normalleşme konusunda Netanyahu ile aynı fikirde olduğunu belirtti. İsrail'in Mavi Marmara'da ölenlerin ailelerine tazminat ödenmesini kabul ettiği belirtildi.

ABD Başkanı Obama, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

ABD'nin Türkiye ve İsrail ilişkilerine verdiği önemin altını çizen Obama, "Bölgesel barış ve güvenlik açısından Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesine büyük önem veriyoruz" dedi.

'DERİN İŞBİRLİĞİ' VURGUSU

Obama açıklamada, "Görüşmenin iki lider arasında bu ve diğer birçok mücadele ve fırsat konusunda daha derin işbirliği sağlayacağından umutluyum" dedi.

EN SON TEMAS VAN DEPREMİNDE
Mavi Marmara saldırısında 9 Türk'ün öldürülmesinin ardından Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkiler donma noktasına gelmişti. Başbakan Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasında en son 2011'deki Van depreminde bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti. Van depreminde Erdoğan'ı arayan Netanyahu, geçmiş olsun dileğinde bulunmuş ve yardım teklifinde bulunmuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48