Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

İSOT Fiyatları Tavan Yaptı

Şanlıurfa'nın vazgeçilmez damak tatlarından olan Urfa isotunun hasadı başladı, Geçen yıl 1-2 liradan satılan biberin kilosu bu yıl 2,5 lira kadar yükseldi. Ekimi az olduğundan biber piyasada bulunmuyor.

Şanlıurfa’da yıllardır tüketimi üretiminden fazla olan isot bu yıl yüksek fiyatla satılıyor. Üretimin geçen yıllara göre az olduğu belirtilen isot fiyatları bu yıl hal pazarında 2,5 liradan satılıyor. Hal pazarı esnafı isot fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının sebebini üretimin azlığına bağlıyor.

Çiftçinin pahalılıktan dolayı ekemediğini belirten hal pazarı esnafı,” çiftçi masrafını kurtaramıyor. Masrafı her geçen yıl daha da artıyor. Gübre pahalı ilaçlar pahalı. Biberin kalitesi geçen yıla göre iyi de değil. Bu biberlerden kime gönderdikse hepsi şikâyetçi oldu” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49