Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

İsot Festivalinde Memleketi Sahipsiz Bıraktılar

İlki geçtiğimiz yıl yapılan İsot Festivalinin bu yıl ikincisi yapıldı. Şanlıurfa’nın en değerli ve kıymetli zenginliklerinden olan isot için yapılan festivali kent genelinde güzel ve renkli bir hareketliliği neden olurken hayal kırıklıkları ile de karşılaştı. Şanlıurfa’nın kendi değerine sahip çıkması adına ve şehrin tanıtımı, turizmi anlamında en büyük festival niteliği taşıyan İsot Festivaline Şanlıurfa’nın 13 ilçe belediye başkanları, 14 Şanlıurfa Milletvekilinin ve birçok kamu kurum amir müdürlerinin katılım göstermemesi, kentte tepki toplarken, İsot Festivali yükünün sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye ve paydaşlarını yüklenmesi şehrin ne kadar sahipsiz olduğunun göstergesi oldu.

Festivalde memleketini sahipsiz bıraktılar

5-6 ve 7 Ekim tarihleri arasında yapılan İsot festivali sayesinde Şanlıurfa günlerce yerel ve ulusal medya da televizyon kanallarında, gazetelerde ve haber sitelerinde yer aldı. İkincisinin olmasına rağmen bu kadar Türkiye genelinde ses getiren bir festivalde vatandaşlar, ilçe belediye başkanları ve milletvekillerini de görmek istediklerini söyledi. Vatandaşlar tarafından milletvekillerin ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra kentte görev yapan ve şehirde hizmet eden kamu kurum amir ve müdürlerinin de katılmamasından sonra vatandaşlar, bunlara yönelik tepkilerini dile getirirken, bunların şehre gelip şehrimize sahip çıkıyoruz demememesin gerektiğini söyledi.

Şehrin gerçek sahipleri belli oldu

Şanlıurfa olarak yıllardan beridir sürekli kendimizi Gaziantep veya başka illerle kıyaslıyoruz. Sürekli başka illeri örnek aldık ama örnek alınmadık. Yaptığımız güzel işlerin yanında bu sefer kentine sahip çıkması gerekenler sahipsiz bıraktılar. Diğer illere baktığımızda şehri için böylesi büyük festivallere, ilçe belediye başkanları, milletvekillerinin yanı sıra bunların desteği ve baskısı ile katılan bakanlar dahi oluyor. Ama Şanlıurfa’nım en büyük festivali olan isot festivaline kimsenin katılım göstermemesi bu şehrin gerçek sahiplerini ortaya koymuş oldu.

Basın mensupları bile göremediler

İsot festivaline katılan vatandaşların yanı sıra ulusal ve yerel medya mensuplarının da gözü ilçe belediye başkanlarını ve milletvekilleri aradı. Büyükşehir Belediyesi ve paydaşlarının desteği ile ikincisinin yapıldığı isot festivali konusunda belediye başkanların ve milletvekillerin duygu ve düşüncelerini almak isteyen basın mensupları o kadar aramalarına rağmen hiç birini isot festivalinde göremedi.

‘Gönül isterdi ki 14 leğende 14 milletvekili olsaydı’

Konu ile ilgili düşüncülerini dile getiren vatandaş, “Yerel seçimlere yaklaştığımız bir süreç içerisinde, umuyoruz ki genel merkez, aday adayları belirlerken, belediye başkan adaylarını belirlerken birbiri ile kopuk değil de birbiri ile barışık belediye başkan adayları belirlerse, Şanlıurfa için daha iyi olur. İsot festivali ile ilgili gönül isterdi ki 13 leğende 13 belediye başkanı, 14 leğende 14 vekil olsaydı. Ben umuyorum ki 14 milletvekilimizin toplu bir şekilde işrak edeceği bir etkinlikte bazı bakanlar ve hata Cumhurbaşkanı bile katılabilirdi. Ancak senin vekillerin gelmezse bakan niye gelsin. Biz sürekli Gaziantep’i fıstığımızı şunumuzu bunumuz aldığını Adıyaman’ın çiğköfteyi aldığını söylüyoruz. Bizler böyle sahipsiz bırakırsak alamaya daha da devam ederler. Bakın geçtiğimiz yıl Malatya’da Kiraz Festivaline katıldım Yeşilyurt’ta, Devlet Bakanı Bülent Tüfekçi, TOBB Fatih Hisarcıkoğlu, Meclis Başkanı Ahmet Aydın ve bütün milletvekilleri ve belediye başkanları eşlik ettiler. Bizde ise sadece isot festivali bir tek Nihat Çiftçininmiş gibi ne ilçe belediye başkanlarımız ne de milletvekillerimiz nede kamu kurum müdürleri hiç kimse yoktu. Buda bizleri son derece üzmüştür.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49