Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

İSOT Festivali Start Aldı
Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İsot Festivali’nin (URFES) bu yılki buluşmasına sayılı günler kalırken, Göbeklitepe'de tarlada isot hasadı ile başladı. İSOT Hasadına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK parti Şanlıurfa il başkanı Bahattin Yıldız, MKYK üyesi Vildan Polat, AK parti Haliliye ilçe başkanı STK'lar ve misafirler katıldı.
Şanlıurfa'ya özgü ürünlerden biri olan Urfa İsotunu tanıtmaya yönelik Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçünsücü düzenlenecek olan 'İsot Festivali' için son hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda, Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarlada üreticinin hasadına katılarak, onlarla birlikte isot topladı.

İsot hasadında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “İsot hasatının bir daha dikkatini çekmek için önemi çok büyüktür. İsotumuz olabildiğince dışarıya ihracat ediliyor. İsot hasatının daha çok yapılarak bu eşsiz tadın diğer insanlarımızın da tatmasının arzusundayız. İsot Urfa’mız için değeri çok büyüktür. Urfa lezzetlerinin başlangıcı çiğköftedir. Bizim isotumuz rakipsizdir. Dünya’da Ronaldo, Messi neyse, bizim içinde isot odur. İsotumuzun bir alışkanlığı var, oda alışkanlık yapıyor. Urfalılar sabah kahvaltısında boşuna isot yemiyorlar. Komşunun komşuya söylediği bir söz vardır ‘canımı iste isotumu isteme’. Her Urfalının kendine has bir isot tadı vardır. İnşallah İsotumuz Uluslararası bir festivale dönüşür” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49