Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

İşleri ateşe demir dövmek
Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da yaz aylarında çalışma koşulları zorlaşan başta ateş başında çalışan demirciler, fırıncılar ve daha birçok sektör çalışanı, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte rahata kavuştu.
Yaz aylarında hava sıcaklıklarının 50 dereceye ulaştığı Şanlıurfa’da ateşin başında çalışan kişiler, ortalama 80 derecede çalışıyor.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte rahat koşullarda çalışmaya başlayan demirciler, yaz aylarının gelmesini hiç istemediklerini, kış aylarında daha rahat koşullarda çalıştığını söyledi. Ateşte demiri döverek çeşitli malzemeler yapan İsmail Durmaz, yaz aylarında genelde akşam saatlerine doğru çalışmaya başladığını, kış aylarında ise zaman fark etmeksizin çalıştığını söyledi.
Ateşte demiri dövüp, birçok malzeme üreten Durmaz, yaz aylarında yaşanan hava sıcaklığı yanı sıra ateşin başında çalışmanın daha da zorlaştığını belirterek, “Şanlıurfa’da bilindiği üzere yaz aylarında hava sıcaklıkları dayanılmaz hale geliyor. Bir de bizler ateşin başında çalıştığımız için bu sıcaklık derecesi ikiye katlanıyor. Yaz aylarında gerçekten çok zor koşullar altında çalışıyoruz ama kış gelince rahatlıyoruz. Yaz aylarında genellikle havalar serinlemeye başlayınca çalışıyoruz. Çoğu zaman akşam saatlerine doğru çalışmaya başlıyoruz. Kış gelince de ne zaman olsa çalışıyoruz. Genelde havalar soğuk oluyor ve bizler ateşin dibinde olduğumuz için rahat çalışıyoruz” dedi.
Aynı şekilde fırıncılar da kış aylarının gelmesinden memnun olurken, onlar da kış aylarında yaşanan müşteri yoğunluğundan şikayet ediyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte mevsimlik tarım işçilerinin kente geldiğini anımsatan fırıncılar, bu nedenle büyük müşteri yoğunluğu yaşadıklarını ve özellikle yemek saatlerinde sıkıntı yaşadıklarını aktardı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49