Öne Çıkanlar Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi sergı

Bu haber kez okundu.

İslam, Çocuk gelinlere değindi
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Bir dizi temaslarda bulmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, saat 17:45 uçakla GAP havaalanına geldi. Bakan İslam'a Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaçar, Zeynep Karahan Uslu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Jandarma Alay Komutan Albay Selman Kömürcü ve Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı karşıladı.

 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü makamına ziyarette bulundu. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan İslam'a, Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde kendisinden 10 yaş büyük dayısının oğlu Beyttulah Yıldız'la imam nikahıyla evlendirilen 15 yaşındaki Yeter Aslan'ın intiharı soruldu. Bölgede sıkça yaşanan çocuk gelinlerle ilgili olarak Bakan İslam, şunları söyledi:

"Olay adli süreçte. Sürecin tamamlanmasını bekliyoruz  Şuandan itibaren yapabileceğimiz bir şey yok. Adli sürecin devam etmesi gerekiyor" dedi.

 

Türkiye'ye şunu söylemek istiyorum; İnsanin reşit olduğu yaş 18'dir. On sekiz yaşı altı bütün insanları biz çocuk kabul ediyoruz. Bu çocuklara seçme hakkını vermiyoruz. Kendisini yöneten kişiyi bile bilemez durumdadır. Ama bu bir damla çocuklara anne olma yükümlülüğünü veriyoruz. Bir evin kadını olma yükümlülüğünü veriyoruz. Bir hayatı idare etme yükümlülüğünü veriyoruz. Bu bir insafsızlık vicdansızlıktır. Bunu yapmamamız lamızdır. Bu doğru değildir. Kanunen de yasaktır. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre böyle bir evlilik yasal değildir. Legal değildir doğru değildir. İnsanide değildir. Dolayısıyla bunları yapmamamız lazımdır. Buradan anne ve babalara sesleniyorum; Evlatlarımızın hayatı bizler için değerlidir. Onların istikbali bizler için önemlidir. Sokakta ip atmaması gereken çocuklar, okulda eğitim görmesi gereken çocuklar, koca evine gönderilmesin."

 

Bakan Ayşenur İslam, daha sonra Karaköprü ilçesinde bulunan Cennet Çocuk Evine ziyarette bulundu.  ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret eden Bakan İslam, Rabia Meydanı'ndaki iftara katıldı.

 

 


sanlıurfa sosyal ve alıe bakanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49