Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

İşkence İddialarına Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığından Açıklama Geldi

Şehit Komiser Yardımcısının şehit edilmesi ile ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 47 kişinin işkence gördüğü iddialarına Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde Halfeti’nin Dergili kırsal mahallesinde PKK terör örgütü üyelerine yönelik başlatılan operasyonda çıkan çatışmada 1 Komiser Yardımcısı şehit olurken 2 poliste yaralanmıştı. İki teröristte etkisiz hale getirilmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında PKK terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık ettiği belirlenen 47 kişi gözaltına alındı. Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında gözaltına alınanların işkence gördüğü iddia edilmişti. Konuyla alakalı Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklamada bulundu.

İşte Cumhuriyet Başsavcılığın açıklaması;

18 Mayıs 2019 günü saat 02.00 sularında İlimiz Halfeti ilçesine bağlı Dergili Mahallesi’nde PKK terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonda iki teröristin etkisiz hale getirildiği, bir komiser yardımcısının şehit olduğu ve iki polis memurunun da yaralandığı olayla ilgili olarak; yürütülen soruşturma kapsamında “terör örgütü üyeliği ve örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlarından şu ana kadar toplam 47 (kırk yedi) şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınmaları ile birlikte yürütülen adli süreç usul ve yasalara uygun şekilde yürütülmektedir.

Bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında şüphelilerin işkence gördüklerine ilişkin iddiaların yer aldığı haber ve paylaşımlar Cumhuriyet başsavcılığımızca usulü dairesinde titizlikle takip edilmekte ve incelenmektedir.

İhtiyaç duyulması halinde inceleme ve soruşturma süreçlerinden ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 21.05.2019)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49