Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

IŞID Hedefleri Vuruluyor
Dışişleri Bakanlığı, Türk savaş uçaklarının uluslararası Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Savaş uçaklarımız, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, DEAŞ hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır'' denildi.
 
TEKNİK DETAYLAR TAMAMLANDI
 
ABD ile yapılan görüşme trafiğinin ardından, TSK'ya bağlı savaş uçaklarının IŞİD ile mücadele sürecinde aktif olarak yer alması hususunda da mutabakata varılmıştı. Teknik detayların tamamlanmasının ardından Türkiye operasyona katıldı.
 
GÖRÜŞMELER 2 AY SÜRDÜ
 
ABD ile 2 ay süren görüşmelerin ardından Suriye'de "Temiz Bölge" kurulması kararlaştırılmış akabinde ise terör örgütü IŞİD'e karşı İncirlik üssünün ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarına açılmıştı.
 
Konuyla ilgili Dışişleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Türkiye ve ABD arasında DEAŞ'la mücadele konusundaki mevcut işbirliğinin daha da derinleştirilmesi yönünde alınan kararlar hakkında kamuoyuna bilgi sunulmuştu.
 
Türk Hava Kuvvetlerinin Uluslararası Koalisyon'un DEAŞ'a karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştı.
 
Savaş uçaklarımız, bu çerçevede, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, Suriye'de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan DEAŞ hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır.
 
Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.
 
Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı DEAŞ'tan kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çabalara aktif desteğini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48