Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

İran'da büyük deprem! Van'da ölü ve yaralılar var
İran'ın Hoy şehri yakınlarında saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Van, Kars, Hakkari, Yüksekova ve Ağrı'da da hissedildi. Van'ın Başkale ilçesinde kerpiçten evler yıkıldı. Bakan Soylu depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Van'da 7 vatandaşımızı kaybettik, 5 kişi yaralandı. Enkaz altında kalanlar var." dedi.
İRAN'DA BÜYÜK DEPREM! VAN, HAKKARİ, KARS VE AĞRI DA SALLANDIGALERİNİN DEVAM
İran'ın Hoy şehri yakınlarında saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Van, Kars, Hakkari, Yüksekova ve Ağrı'da da hissedildi.

İran-Türkiye sınırında yerel saatle 09.22'de bir deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre altında gerçekleşen 5.7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü, Salmās kentine 21 kilometre uzaklıkta.Sarsıntı Türkiye'den de hissedildi,Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre Van'ın Saray ilçesi depremin merkez üssüne 27 kilometre mesafede bulunuyor. Özalp ilçesinin uzaklığı ise 71 kilometre.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ise, Türkiye saatine göre 08.52'de meydana gelen depremin büyüklüğü 5.9.
BAKAN SOYLU AÇIKLADI: VAN'DA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Evlerde özellikle yıkıklar söz konusu. Van valimiz, kaymakamımız hem de AFAD ekiplerimiz yola çıktı. AFAD ekibimiz ulaştı, diğer köylere de ulaşacak. Enkaz altında vatadandaşlarımızın olduğu da belirtiliyor.4 yetişkin 3 çocuk bu depremde ilk gelen bilgiler ışığında kaybettik." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49