Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

“İpotek Sorununa Çözüm Bulunsun”
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, TKDK tarafından pamuk ve mısıra yapılacak yatırımlar için verilen hibe desteğinde, ipotek şartına bir çözümün bulunmasını gerektiğini söyledi
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünce ve Şanlıurfa Ticaret Borsası ev sahipliğinde; pamuk ve mısıra yapılacak teşvik ve yatırımlar için verilen hibe desteğiyle ilgili gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, TKDK tarafından pamuk ve mısıra yapılacak yatırımlar için verilen hibe desteğinde, ipotek şartına bir çözümün bulunmasını gerektiğini söyledi.
 
 
Verilen hibe desteklerinden, eski ve yeni çırçır fabrikalarının da yararlanabileceğini vurgulayan Başkan Kaya,  makine, teknoloji ve binalarının yenilenmesinin de bu hibe kapmasına alınacağını söyledi. TKDK’nın hibe desteği için 8 milyon TL Ciro limitini de eleştiren Başkan Kaya, işletmelerin özellikle mısır, çırçır ve pamuk, alım ve satım ticareti yapan işletmeler olduğunu ve bu nedenle kar marjının da çok düşük olduğunu ifade etti. Bütün firmaların 8 milyon TL ciroyu aştığını fakat kar edemediklerini ifade eden Başkan Kaya,  bu firmaların hibe desteğinden yararlanamadığını söyledi.  TKDK’nın hibe desteğine koyduğu ipotek şartına da değinen Başkan Kaya;  “Birçok firmamız kendi öz kaynağının yanında kredi ve teminat mektubu alımı karşılığında üretim yaptığı işletmelerini çeşitli bankalara teminat olarak vermişlerdir, bu nedenle TKDK’nın verdiği hibe desteklerinden yararlanamamaktadır. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 
GAP Tarımsal Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıya; Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, çırçır fabrikası sahipleri, sanayiciler ve işadamları katıldı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49