Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

 İpar ;Hilvan’a Hastane Lazım
Başkan İpar, düzenlediği basın toplantısında, Sağlıklı bir toplumun var olması için tedavide donanımlı hastane ile uzaman hekimin büyük önem taşıdığını belirterek, köyleriyle birlikte 50 bin nüfusa sahip Hilvan'ın bu 2 önemli unsura sahip olmadığı için büyük sıkıntı yaşadığını bildirdi.
Hilvan'da 112 Acil Servis Merkezi'nin bulunmadığını, ambulans yetersizliği nedeniyle de hastalara zamanında ve yeterli müdahalenin yapılamadığını savunan İpar, şöyle konuştu:
''Hilvan Devlet Hastanesi fiziki olarak yetersiz olduğu için acilen modern bir hastaneye ihtiyacımız var. Bunun yanı sıra mevcut hastanemizde uzman hekim yeterli düzeyde yok. Var olan uzman hekimlerimiz de Şanlıurfa ile diğer ilçelerden geçici görevle geldiği için yeterli verim alınamıyor. Bu nedenle hastalarımızı Şanlıurfa'ya götürmek zorunda kalıyoruz. Kısacası Hilvan'ın sağlık alanında büyük sıkıntı yaşıyor.
Bir süre önce aralarında bazı sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı bir grup olarak sıkıntıların çözümü için imza kampanyası başlattık. Sağlık alanındaki sıkıntının kısa sürede  çözümü için yetkililerden destek istiyoruz. Hilvan'a acilen modern bir hastane yapılmalı.''
İncirli Köyü Muhtarı Refik Salgut ise Hilvan'ın sağlık alanındaki sorunlarının çözümünün modern bir hastane olduğunu ifade ederek, ''Sağlık Bakanlığı'nın Hilvan'a yeni bir hastane yapımını kararlaştırmıştı. Projesi bile çizilen bu hastanemizin acilen yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca Hilvan'da diyaliz ünitesi yok. Diyaliz hastalarımız büyük zorluk yaşıyor'' diye konuştu.
Bu arada konuya ilişkin Hilvan da toplanan imzalarında Valilik ile Kamu Hastaneleri Birliği yetkililerine ulaştırdıkları belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48