Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

“İnsanların Hayat Şartları Çok Kötü”

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, sınır ötesine yardım için kışlık ihtiyaç çağrısı yaptı. Gerem “Şu ana kadar 2 Bin 231 insani yardım TIR’ı yollandı.” dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem kış aylarında kullanılmak üzere Suriye’de yaşayan savaş mağdurları için destek çağrısında bulundu. Savaş mağdurlarının her şeye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Gerem, Şanlıurfalıların şimdiye kadar gönüllerini muhacirlere açtığını belirtti.

Gerem,"Komşumuz olan Suriye 2011 yılında iç savaş nedeniyle ülkelerinde muhacir duruma düşmüş insanlara yardımları ulaştırmak için Şanlıurfa’da 60 tane sivil toplum kuruluşu ile bir araya geldik insani yardım platformu özellikle sınır ötesine kendi ülkesinde insanlar başka yerlere gitmesin yardımlar temin etsin oradaki insanlara yardımlar gönderdik. Günün şartlarında valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz bize destek veriyor. Bizde kampanyalar başlattık. Bir süre bu şekilde devam ettik.2012 ‘de platform olarak bu şekilde devam etik. Daha sonra savaş hızlandı. İnsanların Türkiye’ye göçleri hızlandı. Türkiye’nin diğer ilerinde olduğu gibi Urfa’da da komşumuz olan Suriye vatandaşlarını yaşamalarını ve ihtiyaçlarını temin etmek için biz çalışmalar yaptık, kampanyalar yaptık bu şekilde dokuz yılı bulduk. Hala da çalışmalarımıza devam ediyoruz.

“2 BİN 231 TIR YARDIMI YAPTIK”

Şuanda kadar toplamda 2 bin 231 tır yardım da bulunduk. Tabi bu yardımların birlik beraberlik içerisinde hareket etmemizden dolayı olmuştur. Bizim burada birlik ve beraberliğimiz bir noktada rahmete dönüşüyor. Yardımlarımız rahatlıkla ulaşıyor. Özellikle kamu kurumlarımız STK’larımız odalarımız hep birlikte hareket ediyoruz. Buna benzer oluşumlar Türkiye’nin başka illerinde de var. Biz özellikle insani yardım olarak işi yaptığımız için biraz daha çok çalışmamız gerektiğini insanlar açken biz rahat edemiyoruz. İnsanlar aç kalımı ya dilenecekler ya da ahırsızlık yapacaklar ya da başka işlerle uğraşacaklar. Bu insanların en azından bu duruma düşmemesi için gayret ediyoruz. Tabi malumunuz bu süreç çok uzadı. Kimse bu kadar sürecin uzayacağını tahmin edemezdi. Bizde böyle olacağını bilmiyorduk birkaç tır yardım göndeririz biter diye düşündük bu tırlar binlere çıktı, aylar yıllara çıktı ve hala da devam ediyor.

“İNSANLARIN HAYAT ŞARTLARI ÇOK KÖTÜ”

İdlib bugün çok kötü bir durumla karşı karşıyayız insanlar zulum katliamdan kaçıp gelirken bir umut ile Türkiye doğru yola çıkıyorlar. Geldiklerinde özellikle kış şartları çok zor. Çadır bulamıyorlar. Her yer insanlarla doluyor. Tabi bizde yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Kitle çok büyük kış şartları çok zor. Özellikle küçük çocuklar için çok zor bazı bölgelerde tarlalarda çadırlar kurulmuş yağmurlar yağınca çadırları su basıyor. Halıları ıslanınca kurutacak yer bulamıyorlar çadırların üstüne atıyorlar. Biz oralara çizmelerle bile giremedik şartlar zor ve o insanların hayatları zor orada yaşamak zorunda kalıyorlar. Elektrik yok su yok bizim o insanları kaderlerine terk edemeyiz. Çünkü Türkiye büyük bir devlet, özellikle birçok ülkeye yardımlarda bulunmaktadır.

“ÇOK SAYIDA ÜLKEYE YARDIM GÖNDERİYORUZ”

İnsani yardım platformu olarak birlikteliğimizin vermiş olduğu bereketle Filistin’de Yemen de Arakan’da Afrika’nın birçok bölgesine biz yardım gönderiyoruz. Bunların dertlerine dermen olmaya çalışıyoruz. Birçok insan katarak hastalığına yakalanıyor. Ve bu ameliyatları biz yaparken çoğu insan otuz yıl bu ameliyatı beklediğini söylüyor. Çok sayıda yetim çocuklar var. Yani Türkiye gerçekten mağdurların umudu haline gelmiş iyi ki Türkiye var diyoruz. İyi ki atalarımız. ejdatlarımız bize bu insanlığı bu erdemliği bu güzelliği öğretmişler. Suriye için Haliliye ve karaköprü müftülüğümüz temin etiği bit tır yardım bu şekilde kardeşlik içinde ve birlik içerisinde yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Elazığ depreminden idlib’e kadar yardım çerçevesi içinde yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Yardımda katkısı bulunan herkese bir kez daha buradan teşekkür ediyorum Urfalılara özel bir teşekkür etmek istiyorum gerçekten Urfalıların yaşlısı,genç,,kadını,erkeği,fakiri,zengini herkes Cömert herkes elinden geleni yapıyor. Ne zaman ki kapılarını çaldığımızda hep yüzümüzü ak ettiler hep yanımızda oldular. Bundan dolayı teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49