Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

İnşaat Malzemesi Satan Esnaf Çin Ürünlerinde Şikayetçi
Şanlıurfa esnaflarından öğrendiklerimiz kadarıyla işinden memnun olan yok.
Bunun sebebini ise yaz aylarının gelmesi ve Çin ürünlerinin piyasada çok olmasına bağladılar.
Şanlıurfa’da iş gören ve vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için çeşitli işler yapan esnaflara sorduk, yaz aylarında vatandaşların şehir dışına çalışmaya gitmesi üzerine iş yapamadıklarını söylediler. İnşaat malzemeleri satan esnaflardan Halil Tiler “ 2 yıldır bu işi yapıyorum, açıkçası işten memnun değilim. Bu işte kar oranı çok düşük, geliri yok, yapacağım başka bir iş olmadığından bu işi yapıyorum. “ dedi. Eski işinden de memnun kalmadığı için inşaat malzemeleri satıcılığı işine girdiğini belirten Tiler, bu işe devam edeceğini söyledi.
Çevrede inşaat malzemeleri satarak geçimini sağlayan bir diğer esnaf Ahmet Parmaksız ise işlerinin aksamasının en önemli sebebinin Çin ürünlerinin fazla olmasına bağladı. Bu konuda konuşan Parmaksız “ bu iş eskiden böyle değildi, 15 yıldır bu işin içerisindeyim. Son iki yılda işler oldukça aksadı, bunun sebebi ise Çin ürünlerinin fazla olması ve Çin ürünlerinin ucuz olmasıdır. Ucuz ürünler piyasaya çıkınca ürünlerimizin satışı aksıyor, bu yüzden esnaf da işinden soğuyor. Eskiden inşaat malzemeleri satan biri çok kazanç elde ederken, bugün bu meslek iş yapamıyor” şeklinde konuştu. Esnafların genel durumunu ele aldığımızda hiçbir esnafın işinden memnun olmadığı görülüyor. 2 yıldan beri inşaat malzemeleri satan  Mehmet Durna “ inşaat malzemeleri satarak hayatımı kazanmaya çalışıyorum ama ne yazık ki artık kazanamıyoruz. Çünkü biz küçük esnafız, büyük şirketler işimizi aksatıyor. Bir diğer yandan sahte ürünler piyasada çok. Üstelik yaz aylarında da Urfa’da nüfusun çoğunluğu şehir dışına çıkıyor. Bu yüzden de bütün işlerimiz aksıyor.” İfadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49