Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

İnce işçilik dokuyorlar!
Suriyeli inşaat ustaları Şanlıurfa'da hızla büyüyen bir sektör olan inşaat sektörü hayatlarını kazanmaya çalışıyor.
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli mülteciler için kurulan çadır ve konteyner kentlerde yaşam olabildiğince düzene girerken, dışarıdaki hayat çok daha acımasız. Artan taleple ikiye katlanan ev kiraları,  kendilerine ülkelerindeki gibi bir hayat kurmak isteyen Suriyelilerin belini bükmüş. Bunlardan bir'de İsmail Ülkesindeki savaş nedeniyle fayans fabrikasın kapatıp 3 yıl önce Şanlıurfa gelen İsmail burada yaptığı fayans işçiliğiyle göz dolduruyor.
Ülkesinde düzenli bir hayatı olduğunu ve savaşın başladığı dönemlerde dahi işçini ve çocuklarının  eğitimlerinin aksamaması için mücadele verdiklerine işaret eden İsmail, şöyle dedi:
"Şam'da çatışmalar şiddetlenince orada bulunan Fayans fabrikamı kapatıp Türkiye sığındım. Burada ben ve oğlum fayans işine giriştik inşaatlarda fayans döşemeye başladık. Yaptığım iş Şanlıurfa'da kısa sürede çok beğenildi. şimdi Allah'a çok şükür işlerim iyidir. Bir yandan çocuklarımın eğitimlerin aksamaması için mücadele ederken bir yandan da yaptığım işi çok beğenen Şanlıurfa halkının işlerini yetiştirmeye çalışıyor. Benim burada işim çok sevildi Bir özel hastanenin tüm Fayans işini ben yaptım tek dileğim inşallah Suriye'deki savaş bir an önce biter ve vatanımıza, doğduğumuz topraklara huzurla döneriz. Burada dahi ülkemizin hayaliyle yaşıyoruz. Dualarımız ülkemize dönmek içindir. Türkiye'deki kardeşlerimiz bize kucak açtılar, bize imkan sundular, aş verdiler. İş verdiler Çok misafirperverlik gösterdiler. çok teşekkür ediyoruz" dedi.. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48