Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

İlçeye Her Gün Farklı Aileler Geliyor
Irak’taki IŞİD saldırılarından kaçarak Viranşehir ilçesindeki yakınlarının yanına sığınan Ezidiler, 3 günlük zorlu bir yoldan gelerek, yaşama tutunmaya çalışıyor.
 
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine her gün daha fazla Ezidi gelirken, yerleşen Ezidiler, başta çocuklar olmak üzere yardım beklediklerini söyledi. Zorunlu göçe mahkum kalan Ezidiler, yeni doğan bebeklerinin olduğunu ve bu bebekler için mama, beşik ve daha birçok ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.
 
İlçeye sığınan Ezidi sayısı bini aşarken, her geçen gün daha çok Ezidi geliyor. Viranşehir Belediyesinin öncülüğünde yardımlar toplanırken, AFAD, STK ve Büyükşehir Belediyesi de yardımda bulundu.
 
3 GÜNLÜK BEBEKLER, DIŞARIDA YATIYOR
 
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün saldırılarından kaçarak sınırı aşan Ezidilerin bir kısmı ilçedeki depolarda, bir kısmı da kurulan çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.
 
Çadır veya depo gibi barınacak yer bulamayanlar ise, gündüzü ve geceyi dışarıda geçiriyor. İlçeye yerleştikten sonra doğan bebekler, mama yardımı beklerken, gündüzleri güneşin altında, geceleri rüzgarın altında yaşamak zorunda kalıyor. Yardım bekleyen Ezidiler, kendileri için kamp kurulmasını istiyor.
 
“YOLDA BAZI ÇOCUKLAR ÖLDÜ”
 
Saldırıların ardından köylerin boşaltıldığını ve insanların dağlara kaçtığını belirten Ezidi Fırat Güven, dağlara çocukların açlık, susuzluk ve zehirlenme nedeniyle öldüğünü belirtti. Zorlu bir mücadelenin ardından ilçeye ulaştıklarını sözlerine ekleyen Güven, “IŞİD saldırmaya başlayınca, köyler boşaltıldı.
 
Herkes kendi derdine düştü, insanlar dağlara sığındı. Yanımıza yiyecek ve giyecek hiçbir şey almayınca, dağda mahsur kaldık. İnsanlar dağlarda bitkilerle beslenmeye çalıştı. Çoğu çocuk açlık ve susuzluktan öldü. Çoğu da zehirlendi. 3 gün yürüyerek, buraya kadar geldik. Viranşehir ve Türkiye halkının yardımını bekliyoruz” dedi.
 
“ÜLKELER, BU KATLİAMA SESSİZ KALMAMALI”
 
Ezidi Ziya Halbu, bazı ülkelerin IŞİD saldırılarına sessiz kaldığını söyleyerek, terör örgütü IŞİD’e karşı güç birliğinin oluşturulması gerektiğini savundu. Türkiye’nin kendilerine kucak açtığını söyleyen Halbu, Türkiye’ye sığınan Eziler’e yardım yapılmasını istedi. Birçok ülkenin olayı görmezden geldiğini dile getiren Halbu, “Irak’ta IŞİD vahşet saçıyor ve ülkeler bu katliama sessiz kalıyor.
 
Türkiye yine bize kucak açtı, yerleşmemize imkan tanıdı. Birçok ülke bunu da yapmadı. IŞİD katliamının durması için ülkelerin güç birliği oluşturması gerekiyor” diye konuştu.
 
İLÇEYE HER GÜN FARKLI AİLELER GELİYOR
 
Viranşehir ilçesindeki yakınlarının yanına sığınan Ezidilerin yanına her gün farklı Ezidi aileler geliyor. Viranşehir Belediyesinin ve Şanlıurfa Baro Başkanlığının başlattığı yardım
 
kampanyaları sayesinde Ezidilere yardımlar yapılırken, ilçeye sığınan Ezidi ailelerin mağduriyeti bu anlamda giderilmeye çalışılıyor.
 
İlçedeki Ezidi sayısı binin üzerine çıkarken, ilçe halkı da olabildiğince Ezidilere misafirperver davranmaya çalışıyor. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49