Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın partı

Bu haber kez okundu.

İL GENEL MECLİSİ SEÇİME GİTTİ
Şanlıurfa İl Genel Meclisi bugün ikinci oturumunu gerçekleştirerek daimi encümen seçimi yaptı.
 
 Nisan Ayı 2. Birleşim Olağan toplantısı alınan yoklama ile başladı bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla devam etti. Gündem dışı görüşmelerinde gerçekleştiği salonda meclis üyelerinden gelen yazılı önergeler Meclis Başkanı Mustafa Yavuz’a sunuldu. Önergelerin okunmasının ardından komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek gerekli komisyonlara aktarıldı.
 
5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 25 Maddesin ile İl Genel Meclisi Çalışma yönetmeliğinin 19. maddesine göre bir yıl görev yapmak üzere İl Genel Meclisi üyeleri arasında gizli oylamaya gidildi. Toplamda 44 meclis üyesinin kullandığı oylarda daimi beş encümen belirlendi. Bir yıl süre ile görev yapacak olan İl daimi encümenler Ömer Neşet Kapaklı, İbrahim Arslan, Hasan Genç, Nifer Yıldırım ve Reşit Beşaltı olarak seçildi.
 
 Yeni seçilen İl Daimi encümenleri vali başkanlığında, mali hizmetler birim amiri başta olmak üzere, valinin seçeceği birim müdürlerinden oluşmakta, vali bulunmadığı zaman Genel Sekreter başkanlık yapacak. Yine kanunda verilen cezaları uygulamak, bütçede fonksiyonel sınıflandırmanın ikinci düzeydeki aktarmaları belirlemek ve buna benzer görevleri arkadaşlarımız uygulayarak görev yapacaklardır.
 
 İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, ‘Nisan ayı ikinci birleşimini gerçekleştirdik. Yine komisyonlardan gelen raporlarımız vardı ve meclisimiz bunlara karar verdi. Onun dışında olan önemli bir gündem maddemiz vardı. Beş daimi encümenimizin seçilmesi gerekiyordu. Bu daimi encümenlerimiz bir yıl süreyle görev yapacaklar. Meclis içerisinde beş daimi üyenin seçilmesiyle oluyor. Ve bu seçimi de gizli oylama ile yaptık. Seçilen arkadaşlarımız Ömer Neşet Kapaklı, İbrahim Arslan, Hasan Genç, Nifer Yıldırım ve Reşit Beşaltı olarak seçildi. Ben bu seçilen arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Daha önce görev yapmış olan arkadaşlarımızı da teşekkür ediyorum. Umarım en iyi şekilde Şanlıurfa’mıza gereken hizmeti verirler. İl Daimi encümenleri Vali Başkanlığında beş tane seçilmiş, atanmış üyeden oluşmakta, mali hizmetler birim amiri başta olmak üzere, valinin seçeceği birim müdürlerinden oluşmakta, vali bulunmadığı zaman Genel Sekreter başkanlık yapacak. Görevleri zaten kanunları bellidir. Genelde mal satımına, taşınmaz malların satımına, tahsis edilmesine ve 3 yılı geçmemek üzere bunların kiraya verilmesini sağlamak. Yine kanunda verilen cezaları uygulamak, bütçede fonksiyonel sınıflandırmanın ikinci düzeydeki aktarmaları belirlemek ve buna benzer görevleri arkadaşlarımız uygulayacak, yapacaklar. Ben seçilen tüm arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor teşekkür ediyorum.’’ Dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48