Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

İl Başkanları Anavatan Partisinde Toplandı

Anavatan Partisi İl Başkanı Halil Aslan ev sahipliğinde CHP İl Başkanı Hayrettin Cıdır, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, Hüdapar İl Başkanı Emin Özaslan, Doğru Yol Partisi İl Başkanı Halil Güneş ve Demokrat İl Başkanı Mustafa Polat katıldı.

Toplantı sonrasında konuşan Anavatan İl Başkanı Halil Aslan; “Bugün İl Binamızda misafirlerimizi, değerli başkanlarımızı ağırladık. Anavatan partisi olarak kentteki parti il başkanlarını davet ettik. Davetimize CHP İl Başkanı Hayrettin Cıdır, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, Hüdapar İl Başkanı Emin Özaslan, Doğru Yol Partisi İl Başkanı Halil Güneş ve Demokrat İl Başkanı Mustafa Polat katıldı. Bu toplantıda Şanlıurfa'nın sorunları görüşmek ve yetkililere basın yoluyla bildirmek amacıyla bir araya geldik, bunlar periyodik olarak farklı parti il başkanlığında bu gibi toplantılar devam edecektir."dedi.

Yapılan toplantıdan sonra ortak noktamız daha yaşanılabilir bir Urfa’ya sahip olmak diyerek yapılan açıklamada, Yaklaşık 20. Sorun üzerinde mutabık kalındı.

1- GAP Projesi adeta unutuldu bir an önce Sayın Valimiz Abdullah Erin beyin ifade ettiği gibi Acil eylem planı ile GAP Projesi içinde yer alan topraklara suyu taşımak ve Sayın Valimizin ifadesiyle 2.yılda biter ve 5 milyar maliyetle olacak.

Türkiye Cumhuriyeti devleti için 5. milyar hiç bir şey değildir.

2- Dedaş sorunun bir önce çözüme kavuşturulması sık sık elektriklerin kesilmesi ekonomiyi ve milleti perişan etmiştir.

2- Sağlık sorunu Harran Üniversitesi tıp fakültesi dahil bir çok Hastanelerimizde bölüm eksikliği, branş doktor eksikliği, tibi malzeme ve cihaz eksikliği vardır.

3- Eğitim sorunu bir çok okulda öğretmen eksikliği ve yeterli sınıf eksikliği mevcut hala sınıflarda 60- 70 kişi ders görüyor, okulların onarım ve bakımı için yeterli para verilmiyor öğrenci velilerinden toplanılıyor.

4- Çevre sorunu: örnek ( Şanlıurfa da Atatürk barajı ile sınırı olan ilçelerden gerek şanlı Urfa ilinin Hilvan ilçesi, Adıyaman ilinin Kahta ilçesi, Bozova ilçesi bu ilçelerin ve illerin pis attık suları arıtılmadan olduğu gibi Atatürk barajına verilmektedir o bölgede bulunan çoğu sulu tarım yapmakta dolayısıyla, o suya bulaşan mikroplar ürüne, üründen den de vatandaşa geçmekte buda bulaşıcı hastalıklara yol açmakta.

5' Trafik sorunu büyük bir sorun olarak hala devam ediyor.

6- Oto park sorunu hala çözülmedi vatandaş hala otopark sorunu ile boğuşmaktadır.

Oto park için vatandaştan alınan paralar yerinde kullanılmıyor.

7- Turizm sorunu, Medeniyetin baş kenti Şanlıurfa ' mızda Turizme yeterli olanaklar sağlanmamakta hala otel eksikliği var, pansiyon eksikliği ve barınma eksikliği var.

Turistler için yollarını rahatça bulabilecek tabela bulunulmamakta , tuvalet bulunmamakta.

8- Türk hava yolları seferleri çok pahalı ve sadece haftada bir direk uçuşlar bulunmakta vatandaşlar çoğu zaman aktarmalı olarak uçuyorlar.

9- Mevsimlik işçi problemi içimizi dağlıyor. biz GAP projesini yaptık ki tersi göç olsun fakat tam tersi yazın Urfa boşalıyor 58 ile işçi göçü başlıyor vatandaş yolarda ölüyor perişan oluyor öğrenciler okuldan geri kalıyor.

10- İşsizlik sorunu had safada en fazla işsizlik Şanlıurfa ' da nüfus genç olduğu için genç işsizlik yoğunlukta , her evde en az bir iki genç işsiz .

11- İnternet alt yapı sorunu hala çözülmedi bu pandemi dolaysıyla eba proğramlarından geri kalıyor, ikide bir sistem yok diye her kurumda ve bankalarda vatandaş işini göremiyor mağdur oluyor.

12- Gümrük Müdürlüğü Mürşit pınar demir yolu ve OSB ağı bir an önce hayata geçirilmeli.

13- İhracatçı birliği kurulmalı.

14- Ulaştırma bölge müdürlüğü kurulmalı .

15- Şehrin rahatlaması ve bol oksijen alması için Askeri Tuğay ' ın şehir dışına çıkarılması ve orada en az 100 dönüm bir Gölet ' ın yapılması içinde Gemisi olmak şartıyla örnek Harran Üniversitesi 60 dönüm gölet yapmış içinde kayığı var.

Belediyenin imkanı daha çoktur.

İçinde tenis kortları, golf sahası, yürüyüş parkurları, piknik sahası olmalı yazın Şanlıurfa sıcaktan Kerbelaya dönüyor vatandaş 5 dakikada çoğunu alır gider.

16- GAP Projesi gerçek anlamda biterse Dünyanın her köşesine ürün, narenciye sevkiyatı olur.

Bunun için Şanlıurfa -Mersin, Şanlıurfa - İskenderun limanlarına taşımak için yük taşıma Trenleri ve saate 300 km hızlı tren projesi bir an önce devreye girilmeli, Gap hava limanı buna hazırlıklı hale getirilmeli, Kargo binası yapılmalı ve hava limanı etrafında soğuk hava depoları bir an önce yapılmalı.

Sayın Demirel ve Medarı iftiharımız Eski Devlet bakanımız sayın Necmettin Cevheri bütün bunları düşünerek GAP hava limanını orada yaptı.

17- Ankara ve Gaziantep ' te olduğu gibi Metro hatları Hükümet tarafından yapılmalıdir.

18 - Sulama birlikleri sahasında üretim yapan Çiftçilerimizin elektrik maliyetleri çok yüksek olması ve birlikler arasındaki fiyat farklılıkların aşağıya çekilmesi gereklidir.

- Tarımsal alanların imara açılması ve beton yığınına dönüşmüş olması tam bir felaket bunun önüne geçilmeli, köylerde de tam bir felaket her kes köy yerini terk ederek ekili alan içinde ev yapıyor.

19- Gençlik elden çıkıyor, gençler ülkemizin temelidir.

Gençler uyuşturucu bataklığına her geçen sürükeniyir başta sentetik uyuşturucu ve banzai tehdidi altında artık ilk okul öğrencilerine kadar bu kıskanç altında aileler perişan geçen bir veli" ben oğlumu evde zencir ile bağladım " dedi

Gençlik elden gidiyor her şey olur yol olur, okul olur hastane olur, su gelir her şey olur fakat giden, heder olan gençler geri gelmez.

Öncelikle gençliğe eğilmeliyiz.

İnşallah bu il başkanları toplantımız Şanlıurfa için hayırlara vesile olur ve bu konuda yetkililere bir ışık olur inşallah bu konuda üzerlerine düşeni yaparlar.

Biliyoruz ve inanıyoruz ki onlarda en az bizim kadar duyarlıdırlar.

güzel insanımız ve güzel Urfa’mız için hak yolda doğru yolda Yüce Allah onlara güç ve kuvvet versin

Bu konuda tüm muhalefet parti il başkanları onlarla beraberdirler.

Tekrar toplantıya katılan çok değerli il başkanlarımıza teşekkür ederiz. Denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49