Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

İki Günde Yaklaşık 50 Bin Kişi Suruç'a Geçti
Abdullah YİĞİT
IŞID ile PYD arasında Kobine'de devam eden şiddetli çatışmalardan kaçıp Şanlıurfa'ya sığınan mülteci sayısı yaklaşık 50 bini buldu.
Suriye’nin Kobani ilçesindePYD ile IŞİD arasında devam eden şiddetli çatışmalar sonucunda, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen Suriyelilerin sayısı 50 bine yaklaştı.
Suruç, Suriye sınırının açılmasıyla Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giren binlerce insanının arasında hasta ve sakatların olması, sınırdaki geçişleri iyice zorlaştırıyor Suriyeli mülteciler yurtlarından kaçarak Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınırındaki mayınlı araziye yığıldı. Buradan kontrolsüz bir şekilde tellerden Türkiye topraklarına giriyorlar. Suriyelilerin bir bölümü Aligör Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’na yerleştirilirken diğer mülteciler ise çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinde kalıyor. bir çok mülteci ise Şanlıurfa şehir merkezine gelerek burada bulunan akrabalarının yanına yerleşti.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49