Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

İki ayağından engelli Suriyeli yardım bekliyor
Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan iki ayağından da engelli Halil Elbahar yardım bekliyor.

Ülkesindeki iç savaştan kaçıp, ailesiyle birlikte Şanlıurfa’ya sığınan 15 yaşından Elbahar, iki ayağından da sakat olduğunu ve yardım alamadan yürüyemediğini söyledi. Atatürk Bulvarında durup dilenen 15 yaşındaki Elbahar, hayırsever vatandaş ve yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle iki ayağı da kesilen Elbahar, platin sayesinde yürüdüğünü söyledi. Vatandaşların yardım etmesiyle ayaklarına platin takılan Elbahar, oturduğu zaman takma platinleri çıkarıyor. Maddi sorunlar nedeniyle orijinal platin taktıramadığını söyleyen Elbahar, takma platinle yürürken çok zorlandığını söyledi. Orijinal platinin takılması için büyük miktardaki bir paraya ihtiyacı olduğunu belirten Elbahar, “Suriye’de savaş çıkınca ailemle birlikte buraya kaçtık. Her şeyimizi Suriye’de bıraktık. Geçirdiğim hastalık nedeniyle her iki ayağım da kesildi. Kendi ülkemde tedavi olup ayağıma platin takılacaktı ama buraya kaçında her şey yarım kaldı. Sürekli dilenerek ve komşuların da yardım etmesiyle geçici bir platin aldık. Şimdi bu geçici platinler sayesinde yürüyorum. Yine de biri bana yardım etmeden yürüyemiyorum. Oturduğum zaman bu platini çıkarmak zorunda kalıyorum. Tedavi olmak için para kazanmak zorundayım. Bu nedenle de dileniyorum. Hayırsever kişilerin yardımını bekliyorum” diye konuştu.

Elbahar, 4 kardeşi, anne ve babasıyla birlikte yaşadığını söyleyerek, babasının gündelik işlerde çalıştığını belirtti. Babasının kazandığı paranın kendi geçimlerine zor yettiğini belirten Elbahar, dilencilikten kazandığı parayı da kendi tedavisi için ayırdığını söyledi. Tedavi olmak için para biriktirdiğini söyleyen Elbahar, “babam çalışıyor ancak, onun kazandığı para ancak geçimimizi sağlamaya yetiyor. Bu nedenle ben de çalışıp, kendi tedavi paramı kazanmaya çalışıyorum. Artık bu durumdan kurtulmak istiyorum. Rahat bir şekilde yürümek istiyorum” dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49