Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

İftar Ve Sahur Geleneği Devam Ediyor
Haliliye Belediyesi, Ramazan Ayı’nda geleneksel hale getirilen sahur ve iftar çadırı uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. Haliliye Belediyesi 29 gün boyunca Topçu Meydanı’nda kurulacak olan sahur sofralarının ilkini dün gece açarak, sofrasını paylaşan tüm konukları ile sahur yaptı. Ramazan Ayı’nın ilk sahur programına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, bazı müdürler ve çok sayıda misafir de katıldı.
İFTAR VE SAHUR GELENEĞİ DEVAM EDİYOR
Sahur Vakti alanda yaptığı açıklamada Başkan Demirkol açılacak iftar ve sahur sofraları ile ilgili bilgiler verdi. Demirkol açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Ramazan-ı Şerif’in ilk sahuru, Allah nasip eylerse yarın ramazan orucunun ilkini tutmaya başlıyoruz. Biz Haliliye Belediyesi olarak 2014 ve 2015 yılları ramazanlarında da uyguladığımız gibi, geleneksel hale gelmiş bir uygulamamız var. Her akşam 3 noktada iftar soframız var ve yine ilk olarak Şanlıurfa’da ilk olarak uyguladığımız sahur ikramımız var. İnsanlar sahurunu yedikten sonra oruç tutmaya başlayacağı için, sahur yeme imkânı olmayan, muhtaç, yolda kalmış veya misafirlerimizin sahur ihtiyacını temin etmek için bu uygulamamızı geleneksel hale getirdik. Hamd olsun bu sene üçüncüsünü uygulamaya başladığımız bir sahur programındayız. Her akşam tekrar ederek, bayrama kadar bu uygulamamız devam edecek. İftar programlarımız ise şehrin 3 bölgesinde. Bulunduğumuz alanda, Karşıyaka Sırrın Bölgesi’nde ve Süleymaniye Mahallemizdeki GAP İlkokulu’nda geçmiş yıllarda yaptığımız gibi, geleneksel hale getirdiğimiz iftar uygulamamız var. Bunları geçmiş yıllarda da yapmıştık. Bu sene ilaveten mahallelerde, mahalle iftarlarımız olacak. Halkımızla bir kez daha kucaklaşmak, bir kez daha kaynaşmak, muhtaç olmayan vatandaşlarımızın da bu manevi havayı teneffüs etme ve Cenab-ı Hakk’ın bize vermiş olduğu nimetlere şükretmesini temin etmek için belli mahallelerde, kentin ve kırsalda yine seçeceğimiz birkaç noktada iftar uygulamamız devam edecek. Çeşitli etkinliklerimiz devam edecektir. Bizi bir kez daha Ramazan’a kavuşturduğu için Cenab-ı Hakk’a hamd ediyoruz. Sağlıkla, huzurla, mutlulukla bayrama ulaşmayı ve halkımızla birlikte nice bayramlara eriştirmesini temenni ediyoruz.”
HALİL İBRAHİM SOFRASI BENZETMESİ
Demirkol konuşmasında ayrıca; ikramlarının sınırsız olduğunu, sofralarına oturan son kişiye de ikram yetecek kadar hazırlıklı olduklarını ifade etti. Bir gazetecinin Halil İbrahim Sofrasına benzettiği Haliliye Belediyesi iftar ve sahur sofraları son 3 yıldır dileyen herkese açık.
BU YIL MAHALLELERDE DE SOFRALAR KURULACAK
Haliliye Belediyesi bu yıl da Topçu Meydanı’nda iftar ve sahur, Süleymaniye GAP İlkokulu Bahçesi ve Karşıyaka Sırrın Kavşağı’nda ise iftar sofralarını Ramazan ayı boyunca kurmaya devam edecek. Belediye ayrıca, farklı günlerde farklı mahallerde iftar sofraları kurarak birlik ve beraberliğin emsali olarak görülen sofralarda daha çok kişiyi buluşturacak.
SOFRALARIN BEREKETİ EVLERE DE TAŞINIYOR
Haliliye Belediyesi ayrıca açılan sofralara katılmak isteyip de imkânları el vermeyen; yaşlı, engelli, muhtaç veya evinden ayrılması mümkün olmayan ailelere de evlerinde iftar vakti sıcak yemek ikramında bulunarak, sofraların bereketini evlere de taşıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48