Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

İdam kararı protesto edildi
Şanlıurfa’da Cuma namazı sonrasında toplanan kalabalık, Mısır’da 529 kişiye yönelik çıkartılan idam kararını protesto etti.
 
Mısır’da 529 kişiye idam kararının verilmesini protesto etmek amacıyla Sivil Toplum Kuruluşu öncülüğünde bir araya gelen kalabalık, olayı protesto ederek, kararın durdurulmasını istedi. Namaz çıkışı toplanan kalabalık, basın açıklaması yaparak, idam kararını protesto ederken, tüm dünyanın bu duruma tepkisini koymasını istedi. Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu adına basın açıklamasını Murat Müjdeci, her zaman mazlumların yanında yer alacaklarını söyleyerek, “Mısır’da yaşanan insanlık dışı vahşete karşı sessiz kalmamak için burada toplandık. Gayemiz, zalimin karşısında, mazlumun yanında yer aldığımıza Allah’ı şahit tutmaktır” dedi.
 
Toplanan kalabalık, sık sık sloganlar atarak, idam kararını protesto etti. Mısır’da demokrasi yoluyla seçilen Cumhurbaşkanı Mursi’nin darbeyle indirildiği anımsatılan açıklamada, “Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi,2yi hedef alan ve 28 Şubat’taki “demokrasiye balans yapıldı” cümlelerine benzer şekilde batı tarafından büyük bir teveccühle karşılanan Mısır’daki Sisi cuntasının düzmece mahkemesi Müslümanlar ile ilgili kararını açıkladı. 529 kişi hakkında Mısır Mahkemeleri, ve kiralık hakimleri tarafından komik ve düzmece gerekçeler ileri sürülerek, idam cezası verildi. Bu utanç verici kararı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz” denildi.
 
Mısır’da alınan bu kararı protesto eden kalabalık, ellerinden gelen her türlü tepkiyi sonuna kadar dile getireceklerini söyleyerek, bu anlamda dünya halklarının birlik içerisinde olunmasını istedi. Sisi aleyhine atılan sloganlarla devam edilen konuşmada, “bu mücadele dün başlamadı, yarın bitmeyecek, biz bu zihniyeti, Hz. Adem ile birlikte tanıdık. Bugün burada sadece darbe zihniyetinin vermiş olduğu idam kararını değil, darbeci zihniyet adına çalışan bu mahkeme, binlerce sayfalık dosyaları dakikalar içerisinde ele alarak, 2 saniyede 1 idam kararı vererek, bir dünya rekoru kırmıştır. Mısır ordusu ve başındaki Sisi’ye karşı Mısır halkının büyük bir cesaret örneği sergileyerek, ortaya koydukları sivil direnişlere karşı ordu, meydanları kan gölüne dönüştürmekten çekinmemiş, binlercesini şehit etmiştir. Müslümanlar olarak, zulme karşı hiçbir zaman sessiz kalmadık ve kalmayacağız” ifadelerine yer verildi. Protesto amaçlı toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49