Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

İbrahim Tatlıses’in mağarası ilgi bekliyor
Şanlıurfa’da son zamanlarda yıkılan evlerin içinde çıkan mağaralar Belediye kanalıyla Turizme kazandırıldı. Şanlıurfa’da İbrahim Tatlıses Hayranları İbrahim Tatlıses Şanlıurfa’yı dünyaya tanıttı. Onun doğduğu ev, mağara gün yüzüne çıkartılıp müze olarak Turizm’e kazandırılmalıdır.
 
Şair ve Bestekarlar dernek başkanı Müslüm Dişikırık
 
Şanlıurfa Şair ve Bestekarlar dernek başkanı Müslüm Dişikırık” sayın Belediye Başkanımızdan çok rica ediyorum Kızılkoyun’da nasıl evleri yıkıp mağaraları gün yüzüne çıkardıysa Turizm kazandırdıysa sayın İbrahim Tatlıses’in mağarası diyip duruyoruz o mağaranın gerçek olan yeri burası burası kapanmış atık bir şekilde duruyor   Belediye başkanımızdan ricamız ayrıca Belediye başkanımızda bu konuda çok duyarlıdır İbrahim Tatlıses’in mağarasını gün yüzüne çıkartıp Turizm’e kazandırsın dedi.
 
İbrahim Tatlıses’in Çocukluk Arkadaşı Mustafa Kama
 
İbrahim Tatlıses’in çocukluk arkadaşı ve üzün yıllar yanında çalışan Mustafa Kama “Ben çocukluğumdan beri İbrahim Tatlıses ailesinin içindeyim rahmetlik İbrahim Tatlıses’in babası Ahmet amca burada mağarada kuşlarını, şahinlerini, kekliklerini burada büyütüp beslerdi. Ayıca burada yıkılan bir oda vardı, 9-10 çocuk orada büyüdü şimdi kalkıyorlar bu İbrahim Tatlıses’in mağarası diyorlar olan olmayan yerleri gösteriyorlar ama İbrahim Bey’in mağarası burası Belediye eğer yardım edecekse gelip yapacaksa gelip burayı yapsın mağara çökmüş birkaç işçi burada çalıştımı mağara ortay çıkar, İbrahim bey burada yaşadı Kamberiye’de doğdu Ahmet Amca ciğercilik yapardı biz rahmetlik Mustafa’la beraber gelirdik ciğer tepsisini kafamıza koyar  götürürdük Köprübaşına şimdiki Harran otelin bitişiğine orada bir çadırın altına ciğercilik yapardı, ayrıca yıllarca İbrahim bey’in ekmeğini yidim film şirketinde çalıştım prodüksiyon amiri olarak  görev yaptım bu mağaranın içi çok güzel içinde çok oyun  oynardık”.
 
İbrahim Tatlıses Bu Evde Evlendi.
 
Mağaranın yan tarafında bir ev vardı içinde yatıp kalkıyorlardı kapısın önünde askeri çadır vardı, İbrahim Tatlıses Güneydoğu’da İbrahim Tatlıses olarak lense edildi ondan sonra İbrahim Bey Adalet hanımla evlendi ev küçük olduğundan yan tarafta bir oda daha yapıldı ve İbrahim Bey bu odada evliliğin ilk günlerinde kaldı 
 
Günah Filmi Bu evde çekildi
 
İbrahim Tatlıses’in Günah filmi bu evde çekildi. Günah filmin son sahnesi Derya Tuna ile birlikte evin içinde çekildi
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49