Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Hz. İbrahim’in makamı bakıma alındı
 Şanlıurfa’nın en fazla turist çeken mekanı olan Balıklıgöl Havzasındaki Dergah içerisinde olan Hazreti İbrahim’in makamı bakıma alındı.
Ramazan ayının içerisinde bakımı ve tadilatı başlayan Hazreti İbrahim makamı ziyaretçilere kapatıldı. Ziyaretçilere kapanan Makam vatandaşların tepkisine neden oldu.
60 GÜNLÜK BAKIM BAŞLADI
Şanlıurfa’nın en fazla turist çeken mekanı olan Hazreti İbrahim Makamı bakıma alındı. Ramazan’ın ilk günlerinden itibaren bakıma alınan Hz. İbrahim Makamı 60 gün boyunca bakımda kalacağı öğrenildi. Makama gelen ziyaretçiler kapıdan geri döndü.
“DİNİ İNANÇ MERKEZİ OLARAK DAVET EDİYORUZ AMA MAKAMLARI KAPATIYORUZ”
Makamın kapanmasına tepki gösteren Urfalılar bölgenin tarih ve din bakımından inanç merkezi olduğunu belirterek bakıma alınmada zamanlamanın yanlış olduğunu belirtti. Sitem eden vatandaşlar; “Dini ziyaretlerin gerçekleştiği bir makamı 11 Ayın Sultanı Ramazanda kapatıyorlar. Dini İnanç Merkezleri ile övünüyoruz ama makamları kapatıyoruz” dedi.
“RAMAZAN’DAN ÖNCE YA DA BAYRAMDAN SONRA YAPILABİLİRDİ”
Dergah bölgesinde bakıma alınan Hazreti İbrahim Makamı için vatandaşlar görüş belirterek; “Ramazan’dan önce ya da bayramdan sonra yapılabilirdi. Zamanlama çok yanlış” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49