Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

HSYK'nın Yapısını Değiştiren Kanun Kabul Edildi
 AK Parti'nin HSYK için düzenlediği kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

52 MADDE KABUL EDİLDİ

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören 52 maddelik kanun teklifi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

80 SAATLİK GÖRÜŞME

Geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve 7 gün süren yaklaşık 80 saatlik görüşmenin ardından HSYK yapısında değişiklik öngören kanun teklifi görüşmeleri sona erdi.

7 TEKLİF METİNDEN ÇIKARILDI

Komisyonda 7 madde teklif metninden çıkartılırken, diğer maddeler ise Ak Parti'nin oy çoğunluğuyla kabul edildi. Ardından teklifin tümü oylamaya sunuldu. Tümü Ak Parti'nin oylarıyla kabul edildi. Komisyon metni, TBMM Genel Kurulu'na gelerek burada da görüşülecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49