Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

HIV Virüslü Küçük Yusuf, Doktor Olmak İstiyor

Mustafa BAYAR

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Ulucanlar Mahallesine bağlı Karagöz Mezrası’nda yaşayan Çoban ailesinin çocuğu Yusuf Ç.’ye, 2008 yılının Mart ayında 1,5 yaşındayken HIV virüsü bulaşmasının ardından hayatı karardı. Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nde 'İdarenin ağır hizmet kusuru bulunduğu' gerekçesiyle açılan maddi ve manevi tazminat davasında karar açıklanmıştı, Sağlık Bakanlığına açılan 1 milyon 393 bin lira kazandı, Para Ailenin hesabına yatırıldı.

Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nde 'İdarenin ağır hizmet kusuru bulunduğu' gerekçesiyle açılan maddi ve manevi tazminat davasında karar açıklanmıştı, Sağlık Bakanlığına açılan 1 milyon 393 bin lira kazandı, Para Ailenin hesabına yatırıldı. Parayla birlikte yeni ev araba alındı. 12 yaşında olan Küçük Yusuf şuanda Ulucanlar ilköğretim okulu 7.sınıfa gidiyor, Hastalığı öğrenildiğinde dışlanan Küçük Yusuf ve ailesi kendisinin çabalarıyla kendine yep yeni bir hayat kurdu. Artık aileinin otomobilleri var.

Yusuf," Artık o eski hayatını unutmak istiyor, inşallah doktor olmak istiyorum o zaman kendim hastalığıma ilaç bulurum çok şükür şimdi iyiyim ders çalışıyorum boş zamanlarımda top oynuyorum arkadaşlarımı çok seviyorum onlar, da beni çok seviyor"dedi.

Baba Mehmet Ç.," 10 yıldır sağlık ocağında taşeron işçi olarak çalışıyorum, halen bana kadro verilmedi. 10 çocuğum var 10 yıldır düzenli olarak 6 ayda bir Yusuf’un tedavisi için Ankara’ya gidiyoruz. Bu hastalık sinsi bir hastalıktır ne olacağı belli değil, şu anda çok şükür iyi derslerine çalışıyor doktor olmak istiyor derdine derman bulmak için"diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48