Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Hilvan şehidini Uğurladı
 Siirt'in Pervari İlçesi'nde, teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 27 yaşındaki uzman çavuş Halit Şiltak Hilvan İlçesinde Türkçe- Kürtçe ağıtlarla  son yolculuğuna uğurlandı.
Önceki gün Siirt'in Pervari ilçesi Doğan üst bölgesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit olan evli ve bir kız çocuk babası Uzman Çavuş Halit Şiltak'ın, cenazesi Hilvan ilçesine Ağveren  köyünde  getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Eşi de yıllar önce vefat eden anne Esmer Şiltak oğlum beni aradı bayrama geleceğini söyledi cenazesi geldi diyerek ağıtlar yaktı Şehit, in eşi Emine fenalaşıp hastaneye kaldırıldı, şehidin  diğer yakınları gözyaşına boğuldu. Şehit’ın kız kardeşleri ise Kürtçe ağıtlar yakarken baygınlık geçirdi Şehit uzman çavuş Halit Şiltak,ın 12 kardeşi daha olduğu bildirildi.
Köy meydanında yapılan Törene şehit yakınları Şanlıurfa valisi Güngör Asım Tuna, Ak parti milletvekili, kemal Yılmaztekin, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Tugay komutanı İsmail Hakki Köseali Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ramazan Taşaltıni Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ,Haliliye Belediye başkanı Fevzi Demirkol askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı
Köy meydanında  Yapılan konuşmaların ardından şehit Uzman Çavuş Halit Şiltak'ın, Türk bayrağına sarılı tabutu İl müftüsü İhsan Açık'ın okunan duasının ardından tekbirler eşliğinde köy mezarlığına  defin edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48