Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Her yıl doğa ve canlılar yok oluyor
 Mustafa Bayar
Şanlıurfa'nın Harran ovasında her yıl geceleri gökyüzünü aydınlatan anız yangınlarla birlikte ölen canlılar ve yok olan doğa karşısında bu yıl önlem alınabilecek mi!
Şanlıurfa'nın önemli bir hububat ekilişine sahip olması, dolayısıyla bu ürünlerin hasadı ile birlikte geniş alanlarda anızlar oluştu, havaların sıcak olması ile birlikte atılacak bir kıvılcımla çıkan yangında doğada yaşayan canlılar ile birlikte  ekonomik zararlara neden olabilmektedir.
Türkiye'nin ikinci tahıl ambarı olan Harran ovasında, buğday, arpa, pamuk ve kırmızı mercimek, gibi tarım ürünleri yaygın olarak yetiştirilirken, bölgedeki çiftçiler ikinci ürün ekmek, üst üste tahıl ekilişinde daha kolay sürüm yapmak gibi bahanelerle tahılları hasat edildikten sonra, tarlada geriye kalan köklü sapları bir araya toplayarak ya da henüz sürülmemiş tarla ateşe verilerek, ikinci kez ekime hazır hale getiriliyor. Buda tarlalarda bulunan canlıların ölmesine neden oluyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan duyarlı çiftiler,  Sıcakların artması ve bütün alanların kurumasıyla olası yangın riskleri daha da artacaktır. Özellikle açık alanlar ve anızlarda çıkacak bir yangın rüzgarın etkisiyle de kısa zamanda büyük alanlara yayılabilmektedir. Biçilmeyen alanlarda büyük maddi kayıpların yanında doğada yaşayan diğer canlılara da büyük zararlar vermektedirler. Bu nedenle başta biçerdöver ve balya makinesi sahipleri olmak üzere, tarlalarını biçtiren ürün sahipleri de gerekli önlemleri almaları gerekmektedir”özellikle yetkili kişilerin daha caydırıcı cezaların verilip anız yangınların önüne geçilmesi gerektiğini belirtiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49