Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Her Türlü Donanıma Sahip
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yapımı tamamlanan 35 bin kişi kapasiteli çadırkentin tamamlandığını ve pazar gününden itibaren IŞİD saldırısından kaçan Kobanili sığınmacıların kabulüne başlanacağını bildirdi.
AFAD Başkanı Fuat Oktay beraberinde Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile birlikte Kobani'deki IŞİD saldırısının ardından Türkiye'ye sığınan ve ilçede oluşturulan geçici barınma merkezinde kalan Suriyeliler için yaptırılan ve Türkiye'deki en büyük kampı özelliğini taşıyan 35 bin kişilik çadırkentte incelemelerde bulundu. Önemli ölçüde biten kampa ilişkin bilgiler alan AFAD Başkanı Oktay, Türkiye'nin, Suriye'den gelenlere kapısının yanı sıra yüreğini, sofrasını, evini de açtığını söyledi. Türkiye’nin en büyük çadır kentinin Suruç'ta kurulduğunu ifade eden Fuat Oktay şöyle konuştu:
"Şuan itibariyle 35 bin kapasiteli olan bu çadırkentte Suriyeli kardeşlerimizi bu pazar gününden itibaren ağırlayacağız. Bildiğiniz gibi Kobani olayları sırasında 200 bin civarında Kürt kardeşlerimizi ülkemize aldık. Bugünde bu aldığımız kardeşlerimize, misafirlerimize daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için AFAD ve BM ile dünya standartlarının çok üstünde bir tesisi kurmuş durumundayız. 1,5 aylık gibi çok kısa bir sürede böyle bir çadırkenti hazır hale getirdik. Kampımızda okul ile 2 mobil hastane ve 6 poliklinik ile hizmet verilecek."
Oktay, Suruç ilçe merkezinde DBP'li belediyeler tarafından kurulan çadırkentlerde çeşitli sıkıntılar yaşanmasına rağmen burada kalanların AFAD'ın kamplarını tercih etmediğini belirterek, "Bu durum belediyelerimize de yük getiriyor. Bu anlamda belediyelerimiz çadırında kalanları burada ağırlamak istiyoruz" dedi.
HER TÜRLÜ DONANIMA SAHİP
Türkiye’nin en büyük çadır kenti özelliğini taşıyan 6 bin 500 çadır kapasiteli tesiste kalanlara içinde aylık 85 lira kredi yüklenen kartların dağıtılarak marketten alışveriş yapmaları sağlanacak. İdari alanların dışında yetişkinler için psiko-sosyal alanlar, okul, çocuk oyun alanları, spor alanları, mesire alanları yer alan kampta, bekar erkekler için ayrı pansiyonlar oluşturulacağı kaydedildi. 35 bin kişi kapasiteli çadırkentte ayrıca itfaiye biriminin de hazır bulundurulacağı bildirildi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49