Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Her gün bir insan ölüyor!
Türkiye genelinde kızamık virüsünün neden olduğu SSPE hastalığı her gün ayrı bir insanın ölümüne yol açıyor.
 
Gün geçtikçe ölüm sayısının artmasına neden olan SSPE hastalığına yetkililer duyarsız kalıyor. Şanlıurfa’da bulunan ve sayıları 500 civarında olduğu belirtilen SSPE hastalarından her gün bir başkası hayatını kaybediyor. SSPE hastalığına yakalanan ve tedavi edilemeyen 14 yaşındaki Hamit Bozancir, dün hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 14 yaşındaki Bozancir’in defin işlemlerini yaptırmak için İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne haber vermeye çalışan aile, hastane yetkililerinin kendilerine duyarsız kaldığını söyledi. İkiz olarak doğduğu öğrenilen Hamit Bozancir’in ikizi de geçtiğimiz aylarda aynı hastalıktan hayatını kaybetti. Hükümete isyan eden dertli aile, milletvekillerinin kendileriyle ilgilenmediğini ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün de telefonlarına cevap vermediğini söyledi.
 
14 yaşındaki çocuklarını SSPE hastalığından dolayı kaybeden aile, durumun milletvekilleri tarafından bilindiğini ancak, kendilerine yardım eden kimsenin olmadığını söyledi.
 
Yanlış aşı sonucu kızamık virüsünün beyin omurilik sıvısına karışması ile beyne yerleşen virüsün neden olduğu SSPE hastalığı, Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu illerinde yaygın olarak görülürken, Güneydoğu illerinde en fazla Şanlıurfa’da görüldüğü belirtildi. "Gelişmekte olan ülke" sınıfında bulunan Türkiye'de ise SSPE'ye yakalanan çocukların sayısı her geçen gün artıyor. 2008 yılına kadar Şanlıurfa’da sayıları 300’ü bulan SSPE hastalarının sayısı, 2008 yılından sonra rapor haline getirilmedi. Şanlıurfa’daki SSPE hastaları tedavi edilmeyi beklerken, aileler bu anlamda umutsuz. Milletvekillerinin telefonlarına cevap vermediğini söyleyen İsa Çetinkaya, “bugün, bir arkadaşımızın oğlunu SSPE hastalığından dolayı kaybettik. Tebi bu ilk değil, bundan önce de birçok çocuk öldü ve milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm yetkililer bize duyarsız kalıyor. Sabah bu çocuk öldüğünde milletvekillerini aradık, telefonumuza cevap vermediler” dedi.
 
Çocuklarının kaybeden Bozancir ailesi ise, taziyeleri kendi evlerinde kabul ederken, yetkililerin işlem yapması için 3 saat beklediklerini söyledi. Hükümetin gözünde toplumdan dışlandıklarını söyleyen Bozancir ailesi, çocuklarını kaybetmenin acısını yaşarken, İl Saağlık Müdürlüğü ve milletvekillerinin bu duruma duyarsız kaldığını söyledi. Çocuğu kaybettiği için feryatlar yakan acılı anne, gözyaşları içinde “ben daha önce de bir çocuğumu bu hastalık yüzünden kaybettim, şimdi bir tane daha kaybettim. Neden kimse bu hastalarla ilgilenmiyor. Daha kaç tane çocuğun ölmesi gerekiyor” diyerek, sitemlerini dile getirdi.
 
14 yaşındaki çocuğunu toprağa vermenin acısı içinde olan baba Mahmut Bozancir ise, “SSPE hastalığına yakalanan çocuğum bu sabah saat 08:00’de vefat etti. Defin işlemlerini yaptırmak için doktorları aradık, ölüm raporunu almak için tam 3 saat boyunca bekledik. SSPE hastalarıyla kimse ilgilenmiyor, sadece ben değil, benim gibi binlerce SSPE hastası mağdurları var” diye konuştu.
 
“3. SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ GÖRÜYORUZ”
 
SSPE hastalığına yakalanan çocukları olduğu için kimsenin ilgilenmediğini söyleyen Bozancir, “binlerce kişi SSPE hastalığı mağduru var, devlet, milletvekilleri ve doktorlar bizimle ilgilenmiyor. Bize 3. Sınıf vatandaş muamelesi yapıyorlar” şeklinde konuştu.
 
“YETKİLİLERDEN ‘YİNE NE VAR’ CEVABINI ALDIK”
 
Rapor almak için saat 08:00’da Halk Sağlığı müdürlüğünü aradıklarını ancak, cevap veren kimsenin olmadığını söyleyen İsa Çetinkaya ise, “cenaze işlemlerini yapmak için milletvekilleri ve sağlık müdürlükleri bizim bu konuyu kapatmamızı istiyor. Yetkilileri aradık, “yine ne var” dediler. Biz sadece cenaze işlemlerini yaptıracaktık. Devletin istediği artık, bu hastaların gündeme getirilmemesidir” diyerek yetkililerden şikayetçi oldu.(Ali ÇETİNKAYA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49