Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Her dönem mera sıkıntısı yaşıyorlar
Şanlıurfa’nın temel geçim kaynaklarından olan hayvancılıkla uğraşan besiciler, yıl içerisinde sürekli mera sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
 
Kırsal bölge olan Şanlıurfa’da mera alanlarının büyük bir kısmının ekim alanlarına ayrılması nedeniyle mera alanları kısıtlanıyor. Mera alanlarının fazla olmaması nedeniyle sürekli farklı illere göç etmek zorunda kalan besiciler, hayvancılığın para etmemesinden şikayet etti. Mera alanlarının olmaması nedeniyle Muş ve Hakkari’ye gittiklerini söyleyen besici Nuri Demirci, “hayvancılıkla uğraşıyoruz ama artık bölgemizde hayvancılık yapılmıyor. Her taraf tarım arazisi oldu, mera alanları kalmadı. Bu nedenle de sorunlar yaşıyoruz. Eskiden her yer mera alanıydı. Besiciler bu anlamda rahat ediyordu, şimdi en büyük yükü besiciler taşıyor” dedi.
 
Havaların soğumasıyla birlikte memlekete dönerek, hayvanları samanla beslediklerini söyleyen Demirci, “bizim burada hasat zamanında anızların açılmasıyla birlikte hayvan otlatacak yer genişliyor. Aradan bir ay geçtikten sonra anızlar yakılıyor, bu sefer tekrar farklı illerdeki meralara gidiyoruz. Memleketimizden göç edince yollarda, gittiğimiz yerlerde perişan oluyoruz” diyerek, keşke tüm bu zahmetlerin yanında kazancımız iyi olsa. Kazanç elde edemiyoruz, hayvan piyasası resmen, çoğu zaman bu işi bırakmayı düşünüyoruz. Bu işi bırakınca ne iş yaparız ki; bu nedenle besiciliği de bırakamıyoruz” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49