Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Hemşireden hastaya darp iddiası
-Umut Deli-
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde doğum yapan kadın hemşireler tarafından darp edildiği iddiasıyla Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirildi.
 Olay geçtiğimiz hafta içerisinde Viranşehir Devlet Hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre, 4 çocuk annesi Adalet Büyükyıldız, doğum zamanı gelmesiyle Viranşehir Devlet Hastanesine ailesi tarafından kaldırıldı. Burada doğum esnasında hemşireler tarafından karnına ve koluna aşırı yüklenme (darp) edildiği iddiasıyla morluklar içerisinde kaldı. Ameliyat sonrası aşırı kan kaybı yaşayan 4 çocuk annesi Adalet Büyükyıldız, kayın biraderi Yasin Büyükyıldız eşliğinde ambulans ile Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirildi. Burada doktorların ilk müdahalesi sonrası yeniden ameliyat kararı alınmasıyla 2. Ameliyatı geçirdi. Yeni doğan bebeği ise özel bir hastanede küveze alınırken anne Adalet Büyükyıldız’ın sağlık durumu ciddiyetini arttırdı.
Viranşehir Devlet Hastanesinde hemşireler tarafından şiddete maruz kalındığını ve yengesinin hayati tehlikesinin olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunan Yasin Büyükyıldız, “ Abim Eyyüp Büyükyıldız tarlada çalışırken yengemin sancıları başladı ve hemen arabam ile Viranşehir Devlet Hastanesine götürdüm. Burada bana bunu hemen hastanın Urfa’ya götürüleceğini durumunun ciddi olduğu söylendi. Bende yengemi aldım Urfa’ya doğru hareket ederken beni arayan ailem Hastaneye geri dönmemi istedi. Bende yengemi aldım ve Hastane ’ye geri döndüm. Burada yengeme acil ameliyat olması gerektiğini söyleyerek ameliyat aldılar. Burada kanaması durmayınca hemen yine Urfa’ya kaldırılması gerektiğini belirterek ambulans ile yengemi hastaneye Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirdim. Burada doktorlar acil ameliyata alınmasını istedi ve ameliyata alındı. Şimdi durumu ciddi doktorlar felç veya ölme riski olduğunu söyledi. Bir haftadır yatıyor şuan iyiye gidiyor durumu çocukta özel bir hastanede küveze alındı.
 Yengem kendini toparladıktan sonra bize Viranşehir Devlet Hastanesinde hemşirelerin kendisine uyguladığı işkenceleri anlattı ve şok olduk. Vücudunun her yeri mosmor görünce hemen şikayetçi olduk. Yengeme orda hastanede hemşireler doğum esnasında zorlamış ve işkence gibi doğum yaptırmışlar ve hakaret ederek ‘SİZ NEDEN 3 AYDA BİR ÇOCUK DOĞURUYORSUNUZ? SİZİN YUMURTALIKLARINIZI ALMAMIZ LAZIM’ diyerek yengeme ağır hitamda bulunmuşlar. Şimdi şikayetçi olduk avukatımıza verdik. Yetkililerinde konuya el atmasını ve başka hastalarında böyle duruma düşmemesini istiyoruz” dedi.
Ayrıca konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Viranşehir Devlet Hastanesi yetkilileri konunun gerçekleri yansıtmadığını ve suçlamaları kabul etmeyerek şunları söyledi:
“Hasta hastanemize geldiğinde kan oranı çok düşük olduğu nedeniyle iki defa ameliyata almak sorunda kaldık bu süre zarfında tektik tahlil sonuçları nedeniyle ve kan verme işlemlerinde kollardaki morlukların doğal nedenlerle oluştuğu apaçık aşikardır hastanemize atılan iftiranın hiç şekilde gerçeği aratmayan iftiralara maruz kalmıştır hastaya zarar vermek yerine normalde kanı düşük hatanın iki ameliyat geçirmesi ve sevk işlemleri esnasında hala yaşıyor olması bir mucize olduğunu gibi doktorlarımızın da ne kadar hassasiyet ve titizlikle görevlerini icra ettikleri apaçık ortadadır. Bizim görevimiz hastaya yardım etmek hastayı kurtarmak.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49