Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Hem yakacak hem gübre olarak kullanılıyor
-Naci Çetindağ-
Şanlıurfa’nın kırsal alanlarında birçok köylü ahır gübrelerini tezek haline getiriyor ve kış aylarında sobalarda yakarak ısınıyor. İlkbahar ayların ise ahır gübresini tarlalarda sebze yetiştiriciliğinde kullanıyor.
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki kırsal kesimlerde yaşayan halkın kış aylarında sobalarda yakmak için kullandıkları ahır gübrelerini ilkbahar aylarında tarlalarda gübre olarak kullanıyor.
Konuyla ilgili konuşan Çiftçiler, Kışın havaların soğumasıyla birlikte ahırda yaşayan hayvanların dışkılarını biriktirdiklerini, hayvanların biriken dışkılarını bir kısmını kışın sobada yakmak için tezek olarak kullandıklarını ilkbahar aylarında ise bahçelerde gübre olarak kullandıklarını ifade etiler.
AHIR GÜBRESİNİN FAYDASI
Ahır gübreleri bitkilerin gelişimi için gerekli besin maddelerini sağlar. Aynı zamanda toprağın yapısını tarıma uygun hale getirir. Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini düzenler. Ahır gübresinin toprağa verilmesi sonucu toprağın su tutma kapasitesi artar, geçirgenliği olumlu yönde etkilenir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49